ZETApress

hírportál

Mindenből kettő van

Tibor és Rita képmásaBihary Tibor és Tessényi Rita: Képmások és más képek című kiállítása nyílt meg tegnap este Budán, az Attila úti Vármező Galéria Ujhelyi Imre-termében. A március 1-jén vasárnapig látható tárlatot Breznay András festőművész és Molnár Károly, a Bors Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg.

A beszédek elhangzása előtt és után a Bánffy-duó ? Bánffy Balázs és Valeczky Éva ? muzsikált a nagy számú közönségnek, s hogy a páros teljes legyen, az édes és sós sütemények mellett két kedves barátnőnk ? Vörös Boris meg Rozé Boris ? várt az asztalokon. Mivel az elnök úr elmondta, hogy a két alkotó nem festőnek készült, életútjukról a művésznőt faggattam.

Rita elmondta, hogy mindketten diplomások, de ezt más-más egyetemen szerezték. Sikertelenül próbálkoztak a képzőművészetivel, s szüleik is lebeszélték róla mindkettőjüket. Azt szerették volna, hogy becsületes polgári foglalkozás után nézzenek, ezért Rita közgazdász lett, Tibor meg jogász. A festészettel mégsem hagytak fel, Rita hat, Tibor meg három éve kezdett ezzel komolyabban foglalkozni. Közös mesterük révén ismerkedtek meg, s ma már a gyermekeik is jó barátok. Csoportos kiállításon mindketten bemutatkoztak már, de ez az első egyéni ? azaz páros ? kiállításuk. Megtekintését a következő négy hétben mindenkinek ajánlom!

Szóljon hozzá!