ZETApress

hírportál

Korival a galériában

Ferencvárosi galériát látogattunk ma a jövő nemzedékével. A Duna parti Bálna Budapestben jártunk, ahová korizni indultunk a családdal. A koripája nagyszerű, rendes jég van. Nincs beugró, lehet parkolni. Tömegesen is jól megközelíthető a 2-es villamossal ? írta Bézi Péter.

Jó kis korizással töltött délelőtt után benéztünk a Bálnába a családdal. Még mindig nincs túl a kezdeteken, kevés a nézelődő, ők is inkább a kori miatt néztek be. Minden harmadik üzletben van valami, egy-egy kézműves, ruhás, festő és kocsma hívogat. Az elsőn van az Új Budapest Galéria, most tovább sétáltunk és találtunk valamit. Kis séta után belefutottunk a BálnART Szinek & Formák kiállításba. Nagy tér, jók a fények és egy jól komponált kiállítás szobrokkal, plasztikákkal, festményekkel. Nagyszerű élmény, egy jól összerakott csoportos kiállítás 29 alkotóval. Neveik a meghívóból kiolvashatók.

A festők témának a hidakat kapták, többen a Megyeri úti hidat választották. Gyermekeimnek a szobrok tetszettek. Különösen a lapokból épített ember, ami előtt ha elmentél, az átszűrődő fények miatt a szobor életre kelt. Egy mozgó szobor lett, mintha lépne, járna? Nekem a Szabadság híd festmény jött be a nehéz, tükröződő technika és az újszerű talpra állított függesztés miatt. Jól éreztük magunkat, ajánlom másoknak is! Néha azért eszembe ötlik, mi van ha Gesztiék csinálják tovább a Bálnát?

Szóljon hozzá!