ZETApress

hírportál

Fesztivál a Hadtörténetiben

Schneider Márta kulturális szakállamtitkár sajtótájékoztatón ismertette a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjait a várbeli HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum II. emeleti rendezvénytermében. A felvételeket Lantai József készítette.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, amelynek keretében az ország összes régiójából mintegy százhatvan múzeum várja a látogatókat októberben és novemberben. A sikeres hagyománnyá vált több hetes rendezvénysorozaton a látogatók széles rétegei kereshetik fel a múzeumok kiállításait, és vehetnek részt különleges élményt nyújtó, változatos, szórakoztatva oktató programokon, többnapos rendezvények, családi hétvégék és rendhagyó tanórák keretében.

A fesztivál a múzeumi szakemberek számára is érdekes programokat kínál a különböző szakmai napok és műhelymunkák keretében. A szeptember 28-i, hétfői múzeumpedagógiai évnyitóval kezdődő programsorozat a szabadtéri múzeumok Márton-napi vigasságaival zárul november közepén.

A sajtótájékoztatón megismerkedhettünk a HM HIM múzeumpedagógiai tevékenységének lényegével, megtudhattuk, hogyan kapcsolódik a természettudomány a haditechnikához és felfedezhettük a helikopter nyuszi titkát. A múzeumpedagógiai szakemberek bemutattak néhány olyan tárgyat, tárgymásolatot, makettet és modellt, amelyeket a foglalkozások során használnak, illetve elkészítnek.

Szóljon hozzá!