ZETApress

hírportál

Tűz és víz a Héliában

Balassa Júlia textilművész Tűz és víz című kézzel festett selyemkép kiállítása nyílt meg tegnap este a Kárpát utcai Danubius Hotel Helia Lobbyjában. Köszöntőt mondott Bézi Péter, a galéria kurátora, közreműködött Bujtás Anita és Gál Eszter hegedűművész. A kiállítás február 28-án szombatig látogatható.

A kiállítást Somogyi Ferenc szobrász nyitotta meg, aki elbeszélgetett az alkotóval. Megtudtuk, hogy Júlia selyemre fest, s egyszer véletlenül ráfolyt a festék az elkészült műre. Nem esett kétségbe, gyorsan kimosta, s a frissen felvitt festék kijött az agyagból, míg a korábban rászáradt kép megmaradt.

A művésznő nemcsak fest, zenél is. ? A szobor megkövesedett zene. Ennek szellemében hogyan definiálná saját művészetét? ? kérdeztem az alkotót. ? A selyemfestés: a lélek által anyagba zárt szellem ? felelte Júlia rövid töprengés után, majd abasári Olasz rizlinggel és Kadarkával koccintottunk, melyet mint október 10-én, megint Torma Mária, Abasár címzetes hegybírója szervírozott. Közben Vári Zsolt festőművész szorgalmasan fotózott és videózott.

Zsolt Multi Kulti című kiállítását 2014. november 20-án csütörtöktől december 31-én szilveszterig láthattuk a Fiatal Művészek Galériájában N. Magyar Gabi és Bézi Péter festményeivel együtt. Azt a tárlatot tavaly Nagy János, a Római Rend vezetője nyitotta meg, köszöntőt mondott Szerényi Gábor újságíró, közreműködött: Fülöp Andrea táncművész, a zenét Nagy Oldman István és barátai szolgáltatták.

Szóljon hozzá!