ZETApress

hírportál

Grafikák a palotában

Baji Zoltán grafikájaBaji Zoltán grafikai kiállítása nyílt meg tegnap délután 16 órakor a Stefánia Galériában. A december 18-án csütörtökig, naponta 13-tól 18 óráig látogatható tárlatot Kedvek Richárd színművész, a tv2 Jóban-Rosszban sorozat Szilárd doktora nyitotta meg. Közreműködött Szirota Jennifer, a Csillag születik tévéműsorban feltűnt énekesnő.

? A képi megjelenítés különböző formáival közel 10 éve foglalkozom. Legnagyobb elismerésemet a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, valamint a Honvédelmi Minisztérium által közösen kiírt pályázatra benyújtott alkotásommal értem el, amelyet nívódíjjal jutalmaztak 2007-ben. Mostanra egy új cél fogalmazódott meg bennem: szeretném a képeimet értékesíteni, de ezt adománygyűjtésként meghirdetni és a befolyó, teljes összegből három segély-alapítványt (Csodalámpa Alapítvány, Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány, Gyermekétkeztetési Alapítvány) támogatni ? mondta el Baji Zoltán a megnyitón.

A 29 mérnök főhadnagy a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett, majd Kaposvárra került. 4 év katonai szolgálat után a fővárosba, az MH Vitéz Szurmai Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz helyezték. (Gabik Péter ezredes, a dandár parancsnoka is részt vett a kiállításmegnyitón.) Budapesti szolgálata kezdetén Afganisztánba jelentkezett, hét hónapig tanította a katonákat a műveleti területen. Közben folyamatosan alkotott, 20 képet rajzolt meg szabadidejében. Egy-egy kép elkészítése 25-30 óráig tartott, így a 14 m2-t legalább hatszáz órán át rajzolta. Képeit itthon készült fotói alapján alkotta meg. A tegnap esti árverésen néhányuk gazdára is talált, de a jövő csütörtöki zárónapig mindegyikük a galéria falain marad.

Szóljon hozzá!