ZETApress

hírportál

Töretlen siker a Placcon

Az új összművészeti esemény október 19-én sikerrel indult. Tudjuk, mit csinálsz vasárnaponként! Maguk a szervezők sem hiszik el, mennyi embert csábít a hetente megjelenő összművészeti agora ? tudtuk meg Császári Flórától. A Bálnában vasárnaponként rendezett Antik Placc egyelőre siker.

Az ötletgazdák szerint ez még csak a kezdet, mert elkötelezettek amellett, hogy az idelátogatók csak olyan alkotásokkal találkozzanak, amelyek a magas minőséget képviselik, akár antikvitásról, akár a kortárs kreatívok műveiről, lakberendezési ötletekről vagy újabb újabb restaurátor bemutatkozásáról legyen szó. A Placc egy vásár, de az igazi varázsát az adja még, hogy közösségi térként is nagyszerűen funkcionál. Ha megpihennénk a vásárlás közben, mindig beszélgethetünk egy jót az eladókkal vagy a többi érdeklődővel, mialatt a Placc színpadon színvonalas akusztikus élőzene szól többször is a nap folyamán. Amíg a szülők kincsekre vadásznak, addig a gyerekek sem unatkoznak: a Fabrika Műhely felügyelete alatt önállóan készített kézműves tárgyaikat adhatják el a játszópiacon.

Ekkora sikerre nem is gondoltunk. A kiállítók is mosolyogtak és a vendégek is élvezték ? mondják a szervezők. A vasárnaponként visszalátogatók mellett felbukkanó új arcok jelzik, hogy az Antik Placcosok valamit nagyon eltaláltak. Pihenni sincs idejük: a cél a színvonal emelése, és úgy tűnik, ebben mindenki partner. A piactér ugyanis egyaránt kínál a kiforrott, régi értékek kedvelőinek egyedi darabokat, de utat mutat azoknak is, akik fogékonyak az új stílusokra. A hiánypótló eseményen szakértőktől leshetik el hétről hétre a művészeti vagy lakberendezési fortélyokat, amelyekkel máshol nem találkozni. Az Antik Placc hidat képez régi és új között, miközben minden vasárnap egyedi élményekkel gazdagítja a látogatóit.

November 2-án vasárnap a vásár egyéb programjai: A Placc bemutatója: Az Asztalom blog ? Nemes Gergely Erika ? Bútorfelújítást, bútorfestést vállalok, antikolás bohém, vintage, lakberendezés. A gyerek kézműves foglalkozást tartja: Fabrika Műhely. Érdekesség: Sebestyén Zoltán Mucius művész eredeti egy darabos példányon, egy öreg írógépen: Vers helyben írva, szemére szabottan, töltőtollal aláírással és rajzzal. A Placc zenei színpadán: 10:30-kor Roma Hungarikum, 12:30-kor Cape Diem, 14:30-kor Upor András, 16:30-kor Duende.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bálnából az anKERT-be | ZETApress

Szóljon hozzá!