ZETApress

hírportál

Szép madarak hétvégéje

XII. Nemzetközi Madárszépségverseny lesz a Vajdahunyad várában október 24-én péntektől október 26-án vasárnapig. A korábbi évekhez hasonlóan október utolsó hétvégéjén, a városligeti Vajdahunyad várban, ismét egy madárfüttytől hangos madárkarnevállal várjuk az érdeklődőket. Európa madarászai, immáron 12. alkalommal jönnek össze, hogy kedvenceik szépségét, egy nemzetközi zsűri előtt mérettessék meg.

Ezernél is több papagáj, kakadu, ara és egzotikus madár színpompás tollazata verseng majd a közönség és a bírálók kegyeiért. A kiállításon az egyméteres nagy papagájtól, a néhány centiméteres egzotikus díszmadárig, a világ minden kontinenséről származnak majd madarak. És hogy milyen egy madárszépségverseny? ? A díszmadár szépségversenyre csakúgy, mint általában a szépségversenyekre, a madarakat is felkészítik. Sok esetben kozmetikázzák ? ha azt az optimális küllem úgy kívánja ? a tollaikat egyesével, szempilla csipesszel igazítják.

Mára a madártenyésztés Európában és egyre inkább hazánkban is, elfogadott sporttá nőtte ki magát. Emellett, nem csak a természet szépségére hívja fel a figyelmet, de előírja a nemzetközi sztenderdek szerinti normákat is. Ez a nem mindennapi hobbi bárki számára elérhető és viszonylag, kis anyagi befektetéssel űzhető ? tudatta Jánosi Katalin.

Szóljon hozzá!