ZETApress

hírportál

Kortárs óriás tíz napig

Feltépve a Széchényi térenVéget ért az Art Market Budapest 2014: az idei évre látványos búcsút vesz Budapesttől a művészeti vásár. Az Art Market Budapest törekvése, hogy a kortárs művészetet a hétköznapok részévé tegye a széles közönség számára is, idén a négy napig tartó művészeti seregszemle 24 ezer látogatót vonzott ? tudtuk meg a szervezőktől.

A Gallery Out of Home by Hervé jóvoltából a budapesti Belváros egyik legforgalmasabb helyszínén, a Széchenyi téren az esemény zárónapjára, október 12-én vasárnapra készült el az az egyedülálló köztéri installáció, amellyel az Art Market Budapest búcsút mond az idei évnek. Hervé Lóránth Ervin: Feltépve című műve 10 napig tekinthető meg. A USTREAM technológiai közreműködésével az óriás installáció és környéke idekattintva élőben követhető. A stream kivitelezése és installációja a StreamPUNK.hu együttműködésével jött létre.

Jelentős nemzetközi sikerrel zárult az Art Market Budapest: 24 ezer látogató, 20 ország, 500 művész Kelet-Európa vezető kortárs vásárán. Az október 9-12-e között lezajlott Art Market Budapest nemzetközi képzőművészeti kiállítás és vásár idejére újra a régió képzőművészeti fővárosává vált, sikerrel csatlakozott Európa legvonzóbb művészeti vásárvárosai és kortársművészeti központjai közé. Kelet-Európa vezető kortárs vására és Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása mintegy húsz országból érkezett közel száz kiállítót és 24 ezer látogatót látott vendégül az esemény négy napja alatt. Kiemelkedő sikert hozott a vásár Berlin vendégváros-programja és Art Photo Budapest néven létrehozott fotóművészeti szekció is, amelyek a következő években jelentősen hozzájárulhatnak az Art Market Budapest pozíciójának további erősödéséhez.

A közel hatezer négyzetméteren felépült kiállítás és vásár, illetve az azt kiegészítő nagyszabású köztéri szoborkiállítás mintegy 500 művész számára nyújtott az elmúlt napokban bemutatkozási lehetőséget. Az Art Market Budapest kiállítói között a korábbi években reprezentált több mint húsz kiállító nemzet az idei évben továbbiakkal bővült, az eseményre a következő országokból érkeztek kiállítók: Ausztria, Csehország, Horvátország, Írország, Kazahsztán, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, USA; a vásáron közel száz kiállító vett részt. A vásár rekordlátogatottsággal zárt: az eseményt négy nap alatt 24 ezer látogató tekintette meg.

Szóljon hozzá!