ZETApress

hírportál

Művésztelep a Galériában

A Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban, a József körút 70-ben szeptember 12-én pénteken 18 órakor nyílik A Százados Úti Művésztelep nagyjai című kiállítás, mely október 11-én szombatig hétköznap 9-től 18 óráig, szeptember 20-tól szombatonként 9-14 óráig díjtalanul látogatható ? tudatta Vörös Éva PR menedzser.

A kiállítást megnyitja: Dr. Feledy Balázs művészeti író. Köszöntőt mond: Dr. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és Szakács Imre festőművész, a Szentendrei Régi Művésztelep Egyesület elnöke, az Európai Unió Művésztelepek Szövetségének alelnöke. A kiállítás kurátora: Szabó Gábor szobrászművész. Közreműködők: Bokor Ildikó zongoraművész és Fábia Tímea fuvolaművész. Tárlatvezetés: 2014. szeptember 16-a kedd 18 óra ? Sipos Endre művészetfilozófus. Díjtalan, de bejelentkezés szükséges a +36-1-313-9883-as telefonszámon!

Európa és Budapest egyik legelső, 1909. és ’11. között alapított művésztelepe, a Százados Úti Művésztelep. A kerületünkben található telep tizenöt házból áll. A Józsefvárosi Galéria egyik célja, hogy a művésztelepet a köztudatba újra visszahozza. A 2014 áprilisában nyíló kortárs tárlat után szeptemberben a már elhunyt művészekre emlékezünk ? akiknek leszármazottai többségében ma is itt élnek és alkotnak. A kiállítás egy egyedi válogatás, mely a teljesség lehetetlensége folytán kb. 20 alkotótól mutat be műveket.

Szóljon hozzá!