ZETApress

hírportál

KoPé a Marriottban

Blahánál száll meg a T-Rex és társai. Alternative Budapest exhibition by KoPé kiállítás nyílt tegnap este fél 7-kor a Courtyard by Marriott Hotelben. Kovács Péter civilben grafikusként tevékenykedik. Az Alternative Budapest koncepciója egy hobbi instagrammozásnak indult, amelyet az egyre fokozódó online, majd offline érdeklődés tolt fel a Marriott Hoteles státuszig.

Mi az Alternative Budapest? ? A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetejét. De egyik ismertebb képén a Galaktikus Birodalom érkezik a Parlament fölött. Helyszíni képeink Lantai József felvételei.

Sokan sokféleképpen próbálták értelmezni e képeket: a pop kultúra hazai térnyerésének szimbólumai, a fantázia varázsának meglibbentése, vagy csak öncélú szórakozás? Az alkotó mindeközben titokzatosan mosolyog. Talán nincs is válasz, talán nincs is rá szükség. A lényeg, ha érdekel, hogyan néz ki a Mechwart liget ezer majommal, vagy milyen lenne a Keleti pályaudvar előtt átkelő Beatles, akkor kerekedj fel mától és irány a Courtyard by Marriott Hotel!

A Réz András esztéta által megnyitott kiállításon több olyan kép is látható, amit eddig a weboldalukon, illetve a korábbi kiállításokon nem láthattunk! Ha megnéznéd Budapestet, ahogy még nem láttad, június 30-án, hétfőig lépj be a Courtyard by Marriott Budapest City Center Hotelbe a Blaha Lujza térnél, a József körút 5-ben! Köszönet: Courtyard by Marriott Hotel Budapest City Center, Funzine, MR2 ? Kultúrfitnesz, Kellegystúdió, Szeretlek Magyarország, PixelDesigners Magazine, Urbanista, B+P, KunsztBlog, EpicMedia, Antropos.hu kulturális online magazin.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. KoPé a Palomában | ZETApress

Szóljon hozzá!