ZETApress

hírportál

Koppány nem jött Újpestre

Karaffa Attila: 33A dunaszerdahelyi Karaffa Attila 32 fotóját mutatták be 33 címmel tegnap este Újpesten, az István úti Ifjúsági Házban. A tárlatot Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő, a Károlyi Sándor Kórház orvos-igazgatója, országgyűlési képviselő ajánlotta a nagy számú közönség figyelmébe a megnyitón.

S miért 33 a kiállítás címe? ? Egyrészt mert a 32 kép és alkotója összesen 33, másrészt mert a fotóművész 33 évesen, krisztusi korban kezdett alkotni. A mostani a harmadik idei kiállítása, az első március 8-án szülővárosában, a második július 3-án Jókai Mór szülőhelyén, Komáromban nyílt. Újpesti kiállítása ? melynek fővédnöke Wintermantal Zsolt újpesti polgármester, országgyűlési képviselő ? augusztus 8-án, péntekig várja naponta 9-től 18 óráig az érdeklődőket, Attila viszont már tegnap este hazautazott.

A fotók egyik csoportján felvidéki városokat, tájakat és épületeket látunk, míg a többi a Dunaszerdahely mérkőzéseit, szurkolóit mutatja meg. Ott is szoktak balhézni a meccseken ? ez nemcsak újpesti és ferencvárosi sajátosság ? de Attila eddig szerencsésen kimaradt ezekből. Igyekszik mindig akció-közelbe kerülni, arra viszont mindig vigyázott, hogy ütéstávolságon kívül maradjon.

A tegnapi megnyitón közreműködtek: Szűts István és Jenei Szilveszter, a Kormorán együttes művészei szintetizátoron és gitáron. (Eredetileg Szilveszter helyett Vadkerti Imrét vártunk a Kormoránból, de az István a király rockopera 2008-as Koppánya családi okokból otthon maradt.) Felvidéki népdallal: A csitári hegyek alatt dallamaival, majd az Árnyék és a Fény című Jenei-szerzeménnyel kedveskedtek a zenészek a fényképésznek, utalva ezzel a fotóira. Szűcs István arról is beszélt, hogy a népdalt Kodály Zoltán egyik felvidéki gyűjtőútján, Alsócsitárban jegyezte fel.

Szóljon hozzá!