ZETApress

hírportál

Amerikaiak a Terminálban

Ma reggel az amerikai magyarság fiatal generációja látogatott a Design Terminálba a ReConnect Hungary program keretében, hogy megismerkedjenek a magyar kreatív ipar tehetségeivel. A program legfőbb célja, hogy a sokad-generációs magyar fiatalokat visszakapcsolja második szülőföldjükhöz ? tudtuk meg Szabó Linda kommunikációs vezetőtől.

Az eseményen hazai startup vállalkozók és divattervezők mutatták be munkájukat és eredményeiket amerikai magyar társaiknak. A ReConnect Hungary célja, hogy az amerikai magyar fiatalokat maradandó élmények és kapcsolatok segítségével ?visszakapcsolja? Magyarországhoz. ? Ehhez nem csak a gazdag történelmi múlt és hagyományaink megismertetésére, de jelenkori tehetségeink, kreatív szakembereink, a jövőt formáló fiatal vállalkozóink bemutatására is szükség lehet ? hangsúlyozta előadásában a Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója.

Hild Imre üzletember a magyar startup közösség fejlődéséről és bővülő lehetőségeiről mesélt a résztvevőknek. ? 2009-2010-ben a startup még csak egy fehér folt volt Magyarországon, azonban 2013-ra felértékelődött ez a fogalom ? emelte ki, bemutatva többek között a Prezi és a Maesteszínház.hu vállalkozások példáit. Az előadások sorát végül Nagy Adrienn, A Rienne Collections alapítója és az idei Gombold Újra! Közép Európa oldhands kiegészítők kategória döntőse zárta. A washingtoni székhelyű Kossuth Alapítvány szervezésében, a ReConnect Hungary az első nyilvános program, amit a Hungary Initiatives Foundation támogat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Nemzetpolitikai Államtitkárságával együttműködve.

Szóljon hozzá!