ZETApress

hírportál

Dél-budai Világnézet

Világnézet ? Hírességek fotókiállítása címmel ingyenesen megtekinthető tárlat nyílt délelőtt Budán, a Savoya Parkban. A június 23-án, vasárnapig látható kiállítás 16 ismert ember 109 fotójából áll, melyeket a világ legkülönbözőbb pontjain készítettek.

Rákóczi Ferenc műsorvezető Kambodzsában, Isztambulban, Szicíliában és Athénban rögzített életképeket, Végh Judit színésznő Gambia, Szenegál és Bissau-Guinea nyomortelepeit örökítette meg, Kandász Andrea, az Utazás nagykövete, a tv2 műsorvezetője amazoni utazását, míg Szabó Zsófia színésznő Gyémánt nevű kutyája portréit mutatja meg a látogatóknak. Az egyéves kutyus most otthon maradt, Zsófit édesanyja kísérte el. Az eseményen a Szabó-család mellett az alkotók közül megjelent Valkó Eszter rádiós-televíziós műsorvezető, Trokán Nóra, a Kecskeméti Katona József Színház művésznője és Al Ghaoui Hesna, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, aki egyhetes albániai forgatásra készül. Újabb könyvön is gondolkodik, de még nem kezdett a megíráshoz.

A további alkotók: Bálizs Anett színésznő, a tv2 Jóban Rosszban sorozatának szereplője, Dózsa Zoltán, a Játékszín művésze, a tv2 Jóban Rosszban sorozatának szereplője, Dudás Ádám, a tv2 műsorvezetője, István Dániel, a Music FM műsorvezetője, Kiss Ádám, a Dumaszínház művésze, Kovács Lehel, a Katona József Színház művésze, a Munkaügyek ? IrReality Show szereplője, Puskás Péter énekes, színész, műsorvezető, Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven zenekar énekese és Tóth Kristóf ?KRSa?, a Pannonia Allstars Ska Orchestra énekese.

A tablók most még nem együtt, hanem a Savoya Park földszintjén, több helyen láthatók. Klementisz Boglárka, a Savoya Park marketingmenedzsere elmondta, hogy a 23-i zárást követően a mai megnyitónak helyet adó földszinti teremben együtt lesznek kiállítva a fotók, majd ez a terem állandó kiállítási helyszín lesz. A megnyitón Xavier Bony-Rákóczi, a kereskedelmi központ francia származású igazgatója is megjelent. Neki legjobban Trokán Nóra párizsi fotói tetszettek. Már elég jól beszél magyarul, de ez nem véletlen: felesége Rákóczi-lány.

Szóljon hozzá!