ZETApress

hírportál

Selection az Iskolában

SelectionA korábbi Tűzraktérben, a Hegedű utcai Iskolában nyílt meg tegnap este 18 órakor a Selection kiállítás. A június 2-án, vasárnapig látható tárlatot Gulyás Péter filozófiatörténész nyitotta meg. A mintegy hatvan BKF-es hallgató munkáit bemutató kiállítás kilenc napon át látható a VivArt Fesztiválon. A beválogatott ötvennél is több hallgatói alkotás az elmúlt évek kiemelkedő eredményeinek lenyomata.

A Selection a vizsgamunkáktól a diplomamunkákon keresztül, hazai és nemzetközi pályázatokra beválogatott műveket egyaránt felvonultat. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán zajló művészeti képzés szinte teljes egészét reprezentáló kiállítás anyagában megtalálhatóak öltözékek, designtárgyak, animációs alkotások és grafikák is. A látogatók találkozhatnak a Gombold Újra, a Kecskeméti Animációs Fesztivál idei versenyébe beválogatott alkotásokkal, valamint azzal az videó-klippel is, melyet Yonderboi megjelentetett hivatalos weboldalán. A Selection anyagába bekerültek az OMDK díjnyertes alkotásai, és a már önálló kiállítási lehetőséget kapott hallgatók, többek között Puskás Marcell munkái is.

Eszter és a tenger

Csurka EszterCsurka Eszter: A tengerpartra című kiállítása július 28-án, vasárnapig látható az Ernst Múzeumban. Kurátor: Gulyás Gábor. A Nagymező utcai tárlatot Varga Mátyás bencés szerzetes nyitotta meg ugyancsak tegnap este 18 órakor. Lehet-e izgalmasabb élményünk, mint tetten érni az emberi élet, a testi tapasztalatok minden egyes részét átható áramlás, az idő egzisztenciális adományát? Kifürkészni a hullámzást, amely törvényt szab a természetnek? ? Csurka Eszter új kiállítása ezt kínálja. A tárlat, amelynek címe Pilinszky klasszikus négysorosát idézi a Harmadnapon című kötetből, a testet öltött tengerről, amely kifekszik a tengerpartra.

Csurka Eszter legfőbb témája a szüntelenül mozgásban lévő test: az ember teste. Műveiben nem ritkán elmerészkedik e roppant téma határáig: képei új perspektívát adnak a fizika törvényeinek, új utakat találnak az anyagnak, felszámolják az anatómia banális határait. A vásznakon megjelenő hústest néha áttűnik valami másba, mintha egy másik dimenzióban lennénk. Másfajta időben, másfajta térben. Ennek az univerzumnak a középpontja a szív, amely ugyanúgy árnyékot vethet, mint a Nap. A művész új kiállítása egy rendhagyó körút ebben az áramló árnyékvilágban ? javarészt új alkotások mentén.

0 hozzászólás

  1. Még két hét! Mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013. augusztus 1-jei dátummal kezdeményezte a Műcsarnok Nonprofit Kft-vel fennálló, az Ernst Múzeum épületének használatára vonatkozó bérleti szerződés felbontását, várhatóan Csurka Eszter: A tengerpartra című, július 28-án, vasárnap záruló tárlata lesz ott az utolsó kortárs képzőművészeti kiállítás. A tervek szerint a patinás épületben kap majd helyet a hamarosan megnyíló Robert Capa Központ.