ZETApress

hírportál

Szükség a Héliában

A Fiatal Művészek Galériája és az Indonéz Magyar Kulturális Egyesület rendezésében nyílt meg tegnap este a Szük világ Bali szerelmes szigetén című kiállítás a Kárpát utcai Hotel Hélia földszintjén. Kiállítók: Szük Norbert festőművész, valamint Dezséry-Szük Dorottya és Szük Ödön fotográfusok. Támogatók: Hotel Hélia és Indonéz Teaház.

A február 5-én, keddig naponta 10-től 19 óráig megtekinthető kiállítást Szabó Győző színművész nyitotta meg. Köszöntőt mondott: Béti Péter kurátor. Közreműködött: ef. Zámbó István balinéz gamelán kísérettel. Bemutatásra került a 2013-as Bali Művészeti Tábor. Részletek idekattintva olvashatók.

Dezséry Dorottya és Szük Norbert csalódásokból, kalandvágyból bátran indult el külön-külön Indonéziába. Balin, az istenek szigetén ismerkedtek meg és házasodtak össze, és azóta is kéz a kézben szerveznek meghökkentő élmény teli túrákat, programokat, kulturális eseményeket. Szerelmükből megfogant kisfiuk neve balinézül köszönömöt jelent. Nevük kezdőbetűi és szerelmük miatt DoNor Artnak nevezték el kezdeményezésüket, mely arra utal, hogy átadják és megosztják történetüket, művészetüket, szervezéseiket, túráikat.

Szük Ödön Magyarország és Nyugat-Dunántúl legendásan híres fotóriportere és fotóművésze, egyben Norbert édesapja, akit szintén elvarázsolt a balinéz atmoszféra és szellemiség. A Hélia Hotelben rendezett kiállítás betekintést nyújt a család lelki és spirituális világába, illetve ízelítőt kapunk Baliról, a meseszigetről.

Szóljon hozzá!