ZETApress

hírportál

Hat művész Maremmában

Cottbus, Baltimore, Pittsburgh, Philadelphia, Boston, Wolfsburg, Kiel, Boston, Washington és La Valletta után a 6 művész a toszkán Maremmában című kiállítás Budapestre érkezik. A kiállítás védnöke: Grosseto városa.

A kiállítás megnyitójára június 23-án, kedden 19 órakor kerül sor a Bródy Sándor utcai Olasz Kulturális Intézetben. A rendezvényen felszólal: Emilio Bonifazi, Grosseto polgármestere és Mauro Papa, a város Vizuális Művészetek Dokumentációs Központjának igazgatója.

A kiállítás célja, hogy az érdeklődőket elvezesse a hat kiállító művész ? Fosco Tarsi, Mario Bambagini, Germano Paolini, Bruno Caponi, Graziano Papini, Pasqualino Salvarelli ? művein keresztül, egy képzeletbeli utazásra a toszkán Maremma vidékre, melynek történelme, természeti szépsége, művészeti háttere igen gazdag.

A grossetói Associazione Primavera Maremmana és a budapesti Olasz Kulturális Intézet által szervezett kiállítás július 10-ig tekinthető meg. Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig: 10-től 17-ig, péntek-szombaton: 10-től 13-ig, vasárnap: zárva.

Szóljon hozzá!