ZETApress

hírportál

Ildi lányai a falakon

Lányaink ? Játék a valósággal címmel nyílt kiállítás tegnap este 6 órakor a Révay utcai Bálint Házban Hermann Ildi fotóiból a Fotóhónap 2012 rendezvényeként. A vörösboros, bodzaszörpös megnyitón Horányi Attila művészettörténész mondott bevezetőt. A kiállítás 2013. január 13-án, vasárnapig naponta 9-től 20 óráig, a ház programjaitól függően látogatható.

A nemrég a neves nemzetközi díjat: Lucien és Rodolf Hervé-díjat kapott magyar fotográfus, Hermann Ildi fotósorozata laza naplóként követi le a kisgyermekes szülő-lét sokarcú mindennapjait, amely valahol a babarózsaszín pillangók és az egyre fokozódó önállósági törekvések okozta izgalmak között zajlanak. Egyszerre leírhatatlanok és elmesélhetetlenek, ugyanakkor sokszor ez az egyetlen dolog, amiről beszélni érdemes.

A fotókon a hónapok változásai, szülinapi zsúrok, nyaralások, esti fürdések képei, életre kelő játékok és a lányaink szerepelnek ? életük színtere és eseményi. Olyan látványokra csodálkozhatunk rá, amelyekről menet közben nem szoktuk észrevenni, hogy külön-képként mennyire szépek, furcsák, izgalmasak lehetnek. Személyes élményekből építkeznek, mégis, másoknak is felismerhetőek, beazonosíthatóak. A sajátunknak érezhetjük őket, és nézelődés közben fel is lélegezhetünk: itt nem kell csinálni semmit ? csak élvezni a képek humorát, és közben történeteket szőni egy élet mozaikkockái köré.

Képcímek: Szafari ? Rozi bölénnyel. Rozi pálmákkal. Nyulak a focipályán. Család ködben. Kislány fürdőruhában. Szafari elefánttal. Rozi keretben. Csontváz fogassal. Pizsamaparti. Balerinák. Rozi, Mici a polcon. Mici hídban. Zebra és más állatok. Rozi kádban. Állatok a kád szélén. Állatok a kádban. Nadrág a kádban. Szonja, Rozi Frida maszkban.

Szóljon hozzá!