ZETApress

hírportál

Trópusi esőerdő a Vajdahunyadvárban!

Toko, tukán, herkulesbogár, szőlősikló, háromujjú lajhár, trópusi orchidea, nagyorrú majom. Mind-mind a trópusi esőerdő lakói, és mindegyikükkel találkozhatunk mától október 15-ig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Trópusi esőerdő című kiállításon. Az új időszaki kiállítás nem csak érdekes ismereteket ígér, hanem a játékok, fejtörők mellett igen erőteljes audiovizuális élményekkel is ellátja a kíváncsi látogatót. Az élethű szobrok és hatalmas képek mellett elhelyezett terráriumokban élő állatok, a trópusi növények termében pedig valódi növények segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók az esőerdő világával.

Igazi interaktív csemege a kiállítás, hiszen a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló kiállításon az óriásjáték fejtörői nem csak tanítanak, hanem a látványos környezet mellett ajándékkal jutalmaznak, a tapogatók titkai valódi izgalmakról, az élő növények és állatok életszerű élményről, míg a National Geographic természetfilmjei a látogatók színvonalas kikapcsolódásáról gondoskodnak. Igazi felfedezőtúra ez a kalandokra vágyóknak!

Álljon itt most néhány program ízelítőnek. Az óriás társasjáték és tudáspróba résztvevői játékkártya-lapokat és egy golyót kapnak belépéskor, melyek segítségükre lesznek, hogy megfejtsék az érdekes fejtörőket. Érdemes játszani, mert a jó megoldás ajándékot is ér.

Szobrok, képek és érdekességek kiállítása nyílik az őserdők titokzatos élővilágáról, egy különleges környezetben kicsiknek és nagyoknak!

Megcsodálható a trópusi esőerdők válogatott növényvilága. A terráriumokban kétéltűeket és hüllőket figyelhetnek meg a látogatók. A National Geographic kisfilmjeinek vetítése naponta 11, 13 és 15 órakor kezdődik. Helyfoglalás érkezési sorrendben, csoportoknak bejelentkezés szükséges! A magazin termékei és ajándéktárgyai, a növények, könyvek és játékok megvásárolhatók. Hétvégén játszóház nyílik a gyermekeknek!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megemlékezések az 1956-os forradalomról

Szóljon hozzá!