ZETApress

hírportál

Olasz tájak Józsefvárosban

Az olasz táj gazdagsága sorozat lesz az Olasz Kultúrintézetben szeptember 27-én, csütörtöktől október 11-én, csütörtökig ? tudtuk meg sajtósaiktól. Az olasz táj gazdagságának bemutatásához az Olasz Kultúrintézet a több tervezett út közül a zenéből kiinduló utat választotta.

Egy olyan hangversenyre invitálja közönségét, amely az egyik legismertebb és legelismertebb olasz kortárs zeneszerző, Giovanni Sollima darabjára épül. Sollima az Utazás Olaszországban című programjával az olasz kultúra legkiemelkedőbb személyeit, Giottót, Dantét, II. Frigyest, Italo Calvinót, Alberto Burrit felidéző sétára hívja a nézőt szeptember 27-én 19 órakor. Giuseppe Romának, a Censis főigazgatójának és Aldo Bonominak, a Consorzio AASTER igazgatójának előadásával elmélyülhetünk az olasz társadalmi és gazdasági valóságban és megismerhetjük, hogy a kvalifikált területek hálózata mennyire volt és lehet az ország csodálatos kreatív mozgatója, és hogyan válnak maguk a területek is a versenyképesség, az innováció és a modernitás stratégiai elemeivé október 1-jén, hétfőn 18 órakor.

Ezt követően az olasz terek egyedi és még nem látott bemutatójának lehetünk tanúi a 100 tér: Fabio Novembre tervei a Driade cég számára című kiállításnak köszönhetően, mely a műveinek kivételes szellemisége, szépsége és zsenialitása miatt egyik legismertebb olasz formatervező és az olasz és nemzetközi design panorámáját élesen meghatározó Driade cég találkozásásnak eredménye. A kiállítás megnyitóján, október 3-án, szerdán 18 órakor jelen lesz Fabio Novembre is. Az olasz táj felfedezése egy szokatlan és talán váratlan eseményt kínál: az Olasz Kultúrintézeten belül kialakított új térnek, az Intézet tekintélyes székhelyét tovább gazdagító Xenia Galériának a megnyitóját.

Nápolyt és a Vezúv környékét meghatározó mitikus és varázslatos, elbűvölő és dekadens nápolyi vidéket, ahol szemtelenül él együtt a csillogás és a nyomor, a szülőföldjét végtelenül szerető szociológus mutatja be, aki elmeséli nekünk azt is, hogy Nápoly ? többek között ? a technológiai fejlődés, a termelés, a kultúra, az értelmiség, a felfedezések központja is, mely ? néhány kiemelkedő példán keresztül – a gazdasági, a tudományos élet és a művészet terén nyilvánul meg október 5-én, pénteken 18 órakor.

Salentóban is tehetünk egy utazást egy zenésznek köszönhetően, aki a jazz és a hagyományos zenék, köztük Modugno és Satie zenéjével újabb ecsetvonással egészíti ki a képet, melyet valójában nem lehet készre festeni az általa kifejezettek gazdagsága és változatossága miatt október 11-én, csütörtökön 20 órakor. Ugyanaznap este 18 órakor az olasz helyi és a nemzeti konyhaművészet világában teszünk egy utazást, mely a mediterrán diéta paradigmája, a kultúra és a hagyomány kifejezőeszköze, az egészség és jólét forrása, és az Unesco szellemi öröksége.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 100 tér a Xeniában | ZETApress

Szóljon hozzá!