ZETApress

hírportál

Design Hét a Bank Centerben

A kortárs magyar divat egy hétre a Bank Centerbe költözött. Fiatal és befutott magyar divattervezők, divatfotósok legjobb művei láthatók tegnap estétől a Design Hét rendezvényén. Az október 7-én, vasárnapig megtekinthető kiállítást Dr. Kovács Zoltán, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára nyitotta meg.

A Bank Centerben látható Fashion Pieces by LACK kiállítás az idei budapesti Design Hét egyik kiemelt eseménye. A LACK Hungary Magazin által szervezett kiállítás keretében a látogatók divatfotósok legjobb képanyagai mellett a Gombold Újra! ? Divat a magyar 2012 divatbemutató és verseny 12 döntős tervezőjének munkáit is megtekinthetik. A Design Hét Budapest rendezvénysorozatra idén kilencedik alkalommal kerül sor, a rendezvény idei szlogenje: Élj lassabban! A Bank Centerben látható rendhagyó tárlat a pezsgő, kozmopolita business közeget képviselő Bank Center impozáns aulájában, e környezet hatásos ellenpontjaként jelenik meg, csábít megállásra, szemlélődésre.

A Gombold Újra! ? Divat a magyar immár éves rendszerességgel zajló rendezvényei kiemelkedő tehetségű fiatal hazai divattervezőkre hívják fel a figyelmet Magyarországon és a határon túl egyaránt. A nemzetközi ritkaságnak számító kezdeményezés már a kezdetekkor bizonyította, hogy a divat egyike azon területeknek, ahol Magyarország egyszerre rendelkezik gazdag hagyományokkal és ma is versenyképes, fiatal tehetségekkel. Az idei kortárs öltözéktervezés témakörben kiírt pályázat keretében a pályázók a magyar viselettörténet egy tetszőlegesen kiválasztott korszakából merítettek inspirációt, s azt a legfrissebb divattrendeknek megfelelő, új formában dolgozták fel.

LACK Hungary Magazin

A LACK Hungary Magazin nemzetközi színvonalon, kizárólag hazai tartalommal szól a magyar divatszakmáról, valamint a fiatal hazai tehetségekről. A lap igyekszik iránytűként szolgálni a magyar divatért tenni akarók, a magyar divat területén dolgozók számára. Célja a magyar kreatív és divatszakma magas színvonalú reprezentálása a nyomtatott sajtóban, ahol az iíjú tehetségek éppen úgy teret kapnak, mint az ismert és elismert szakértők. A kiadványban meghirdetett pályázatokra alkalmanként 60-100 szakmai team küldi be pályaművét.

Design Hét Budapest

Az idei évben 2012. szeptember 28-a, péntek és október 7-e, vasárnap között zajló, immár kilencedik alkalommal megrendezett Design Hét Budapest az Élj lassabban! ? Slow Design nemzetközi tárlat megnyitójával vette kezdetét. A főváros szerte több mint száz programot kínáló, évről-évre közel 300 együttműködő partnerrel megvalósuló és hatvanezer látogatót vonzó eseménysor támogatója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzeti Kulturális Alap, védnöke a Magyar Formatervezési Tanács, szervezője a Design Terminál.

A Design Hét Budapest Élj lassabban! ? Slow Design című nemzetközi nyitókiállítása 12 országból válogatva több mint nyolcvan alkotáson, projekten keresztül mutatja be a lassúság designkultúráját. Az exkluzív tárlat friss és sok esetben nemzetközi díjakkal jutalmazott designalkotásokon keresztül nyújt betekintést a téma mélységeibe. Az október 28-án, vasárnapig látható kiállítás megnyitója szeptember 28-án, pénteken este 18 órakor volt az Erzsébet téri Design Terminálban, a volt buszpályaudvar épületében

Az Élj lassabban! ? Slow Design, vagyis lassíts, töltsd meg az életedet tartalommal és mélységgel! A Slow Design kifejezés egy évtizede honosodott meg a szakmai köztudatban. Elsősorban demokratikus és holisztikus tervezői magatartást takar, vagyis olyan felelős és tudatos tervezői gyakorlatot, amely a tárgyak teljes életciklusával számolva a design hosszú távú hatásaira koncentrál, hisz a fenntartható fejlődésben, a regionalizmusban, a kulturális sokszínűségben, a lokális értékekben és az egyediségben. A nyitókiállítás tárgyanyagát tizenhárom téma köré csoportosították, melyek a társadalmi, gazdasági vagy ökológiai problémákra reflektáló design megoldásokat járják körül.

Bank Center

A Bank Center Közép-Európa egyik legszínvonalasabb irodaépülete, mely Budapest belvárosának a szívében helyezkedik el. A Bank Center terveit a nemzetközileg is elismert magyar építész, Dr. Finta József készítette a kanadai Olympia és York ingatlanfejlesztő felkérésére. Az 1996-ben épült épület négy, egyenként tízemeletes toronyépületének (Gránit, Platina I, Platina II. és City) 52 ezer 184 m2 területén összesen harmincezer négyzetméternyi bérlehető prémium kategóriás iroda- és üzlethelyiség található. A Bank Center földszintjén és alagsorában számos üzlet, fitneszterem, valamint étterem és kávézó szolgálja ki a bérlők igényeit.

Szóljon hozzá!