ZETApress

hírportál

Miskolc és Kassa Budán

Immár hatodik alkalommal rendezi meg szeptember 29-30-án, szombat-vasárnap a G-Mentor Kft. a Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítást és vásárt, amely az idén először a hazai turisztikai szolgáltatók gazdag és változatos kínálatának bemutatása mellett a szomszédos országok utazási és szállásajánlataiból is ízelítőt ad.

A kiállítás díszvendége lesz Miskolc és testvérvárosa, Kassa. A kétnapos rendezvényen az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a gasztronómia, a hazai ízek megismertetésében új színt hoz a termelői piac, a Vidék Mustra-gála. A Főszezon gazdag szórakoztató és nonstop gyermekrendezvényekkel várja a közönséget a Budai Várban a Hunyadi-, a Savoyai- és a Halászó Fiú-teraszon ? tudtuk meg a VI. Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásár sajtótájékoztatóján délelőtt a Columbus Pub rendezvényhajón, a Vigadó téri 4. számú kikötőben. A díszvendégek képviseletében megjelent: Ing. Ján Sudzina, Kassa 2013 Európa Kulturális Főváros igazgatója és Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, a főtámogatók képviseletében: Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezetője és Szabó László, a SCH Hegyvidék Üdülőszálloda-lánc elnöke.

Ha vége a nyárnak, kezdődik a Főszezon. A turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásár szeptember 29-30-án minden eddiginél gazdagabb utazási és szállásajánlatokkal, kóstolóval egybekötött gasztronómiai bemutatókkal, Vidék Mustra-gálával, valamint kétnapos, ingyenes szórakoztató, családi programmal várja a látogatókat. A G-Mentor Kft. az idén is új és különleges helyszínen, ezúttal a Budai Várban rendezi meg az immár hagyományos őszi turisztikai-gasztronómiai kiállítást és vásárt.

Meggyőződésük, hogy hazánk és a környező országok turisztikai és gasztronómiai kínálata nemcsak a nyári szezonban, hanem egész évben sokszínű lehetőségeket nyújt, amelyeket a szolgáltatók különböző akciókkal, kedvezményekkel tesznek még vonzóbbá. A gyönyörű panorámával rendelkező Hunyadi, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon az immár hatodik Főszezon kiállításuk hű marad a Falu a város felett-szlogenhez, igazi vidéki hangulatot varázsol a Budai Vár történelmi falai közé.

Ugyanakkor az idei kiállítás minden tekintetben meghaladja az eddigieket. Most először a hazai turisztikai szolgáltatók gazdag és változatos kínálata mellett megjelennek a külföldi utazási és szállásajánlatok is. Több ezer négyzetméteren mintegy száz kiállító mutatkozik be. Hangulatos szállodák, kiváló gyógyfürdők, wellnessprogramok, aktív pihenési lehetőségek közül lehet választani. Találnak programot az extrém sportok, a vízitúrák kedvelői, bőséges a kulturális és szabadidős programok itthoni és külföldi kínálata is. Bemutatkoznak a vendégváró magyar városok, Szombathelytől Szegedig, vendégcsalogató ajánlatokkal jelentkeznek a hazai gyógyfürdők Hévíztől Sárvárig, Bükfürdőtől Gyuláig. Miskolc ezúttal testvérvárosát, Kassát is meghívta és együtt mutatkoznak be a közönségnek.

A kiállításon nagy hangsúlyt kap a gasztronómia: a hangulatos faházakban, standokon felfedezhetjük a magyar tájak jellegzetes ízeit. Kóstolni és vásárolni is lehet majd a sajtokat, a sokféle kolbászt, pálinkát, bort, pékárut, kürtős-kalácsot. A hazai kistermelők legjava, a nagy sikerű budapesti termelői piac válogatott csapata itt, a Vidék Mustra-gálán jelenik meg friss áruival. Hozzájuk kapcsolódik szintén első alkalommal a vendég Lengyelország bemutatkozása. Összesen mintegy 20 kiállító érkezik, famegmunkáló kézművesek, hímző-, valamint dekorációs és napi használati tárgyakat készítő mesterek, valamint az eredeti lengyel vidéki konyha képviselői, akik egyebek között svéd hurkával, helyi mézzel és biotermékekkel, gombával és különböző feldolgozott zöldségfélékkel és gyümölcsökkel várják a látogatókat. A hagyományos lengyel ételeket és italokat a helyszínen meg is lehet kóstolni.

A Főszezon ? utazási kiállításhoz méltóan ? két napra szóló, önálló fővárosi programot is kínál, amelyre érdemes akár vidékről is családostól Budapestre utazni, de a fővárosiaknak is megéri mindkét napon a Budai Várat választani. Bízunk benne, hogy sikerül a hétvégi programot keresőket is a kiállításra csábítani, ugyanis szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától késő estig nonstop műsor nyújt szórakozást. A gyerekek egész nap vonzó kézműves és egyéb játékos foglalkozásokon, vetélkedőkön vehetnek részt, a koncerteken fellépnek a legnépszerűbb kedvencek, szombaton délelőtt Levente Péter és Döbrentey Ildikó, valamint az Alma együttes, vasárnap délelőtt többek között pedig a Kaláka együttes ad koncertet.

Több kiállító ? például a szentendrei Skanzen ? várja a kicsiket hagyományőrző foglalkozásokkal, ősi mesterségek kipróbálásával. De bizonyára élvezik majd a népzene- és néptáncbemutatókat is, a Mézeskalács, a Mézespálinka, valamint a kassai Cassovia Folkfest együttes műsorát. A kicsit nagyobbaknak lesz BMX-, utcai akrobatika-, formációs tánc- és gólyalábas bemutató is. Egész napra jut a színes forgatagból, a koncertekből, a hagyományőrző és népi együttesek műsoraiból. Fellépnek az Operettszínház művészei, a Miskolci Majorette együttes is. Esténként pedig átveszik a színpadot a könnyűzene és a jazz sztárjai, szombaton X?Faktor-gálaest lesz, vasárnap este pedig a Czemende zenekar etno-rock műfajban szól. A műsort Beleznay Endre konferálja. A kiállításra és a sokszínű programokra a belépés ingyenes!

Szóljon hozzá!