ZETApress

hírportál

Foltvarró Kapcsolatok

A Modern Műhely a Magyar Foltvarró Céhen belül alakult 18 fős csoport, akik modern quilteket, textilképeket készítenek. Kapcsolatok című kiállításukat a Vörösmarty utcai MÚOSZ Székház Mikszáth-termében tegnap délután 17 órakor Nagy Bandó András humorista, előadóművész nyitotta meg.

A Modern Műhely elnevezésű alkotói kör 2006-ban alakult egy quiltet kedvelő és művelő társaságból. Az alapító tagok célul tűzték ki, hogy rendszeres találkozásaik során kiterjesztik a quilt-technikák repertoárját, megismerik és megtanulják a legújabb trendeket és értékelik egymás munkáit. A Modern Műhely 18 tagja úgy döntött, hogy tematikus kiállítási anyagokat állít össze, amelyeket szeretne bemutatni mind hazai, mind külföldi kiállításokon. Idén három külföldi meghívásnak is eleget tesz, így Franciaországban Beaujolais ? a Quilt Expo en Beaujolais, Németországban pedig Berlin ? a Textile Art Berlin rendezvényén mutatja be a képeket, majd Nagy-Britanniában Llanidloes-ban (Wales) a Minerva Arts Centre galéria állítja ki a munkákat. A csoport Kapcsolatok című kiállítása Magyarország több városában is sikeresen mutatkozott már be.

A csoport tagjai: Bornemisza Eszter, Váradi Gyöngyi, Atkins Zsófia, Hegyi Csilla, Szomor Ágnes, Kelemen Emma, Felber Irén, Csáki Gyöngyi, Horváth Anikó, Pásztor Piroska, Polyák Ildikó, Kosztelnik Edit, Acélosné Solymár Magdolna, Székely Katalin, Siposné Cseh Margit, Pintér Zsuzsa, Rigler Marianna, Winter Rozál. Kiállításuk a MÚOSZ Székházában október 18-án, csütörtökig, hétköznapokon 8-tól 19 óráig látható. A belépés díjtalan.

Szóljon hozzá!