ZETApress

hírportál

Kerüljünk egyensúlyba!

A Kölyöklabor is részt vesz a National Geographic Öko-napon: holnap a Millenárisra látogat a Közlekedési Múzeumban működő BASF Kids? Lab Kölyöklabor. Az NG Ökonapon felállított laborban interaktív kísérletekkel várnak kicsit és nagyot, aki szeretne megismerkedni a kémia izgalmas világával!

A családi nap témája az egyensúly, a szervezők és kiállítók abban próbálnak meg segítséget adni a kilátogatóknak, hogy mit tehetnek azért, hogy minél tovább használhassuk bolygónkat. Az NG Ökonapon kiderül, miképp csökkenthető a Földet terhelő hulladék mennyisége. A programok között a Kölyöklaboron kívül koncertek, öko-programok és tudományos előadások várják az érdeklődőket.

A Kids? Lab

A BASF Kids?lab ? a legfiatalabb ? kémiát még nem tanuló ? iskolások számára teszi emlékezetessé az első találkozást a laboratóriummal. A gyerekek a Közlekedési Múzeumban berendezett kölyöklaborban kis kémikusként dolgozhatnak, így a foglalkozás játékosan kelti fel az érdeklődésüket a kémia iránt és bemutatja, hogy mennyi mindenben járul hozzá a tudományág mindennapi életünkhöz. Kevésbé a szakmai ismeretek közvetítéséről, sokkal inkább egy természettudományi szemléletmód átadásáról van szó. Az iskolák (másodiktól hatodik osztályosokig) 2012 őszi foglalkozásokra már jelentkezhetnek. Alkalmanként egy kísérlet elvégzésére van lehetősége a bejelentkező osztályoknak, keddenként és csütörtökönként délelőtt 10 órától. A foglalkozások időtartama 45 perc. Részvétel a BASF Kids? Lab foglalkozásain a múzeumi látogatással együtt ingyenes!

Raktári ritkaságok

Ingyenesen lesz látogatható a hét végén a Közlekedési Múzeum gépjármű raktára. A Kulturális Örökség Napjai alkalmából holnap 10 és 14 óra között ingyenesen lehet megtekinteni a raktárban tárolt és restaurálásra váró autóritkaságokat. A látogató nemcsak megtekintheti a járműveket, de felújítási javaslatot is adhat a szakvezetőknek, a muzeológusoknak, illetve a restaurátoroknak ? tudtuk meg Domonkos Csabától.

A Közlekedési Múzeumban a múzeum járműgyűjteményének csak kis része látható, nagyobb hányaduk restaurálásra vár, vagy egyszerűen a kiállító tér sajátosságai miatt nem állítható ki. A raktárban őrzött járműveket szakkiállításokon, ideiglenes kiállításokon, illetve e napon láthatja csak a nagyközönség. A rendezvény helye a XIV. kerületi Tatai út 13, mely nem azonos a szintén a Tatai úton lévő Vasúttörténeti Parkkal!

Szóljon hozzá!