ZETApress

hírportál

Magda Világlátása

Huszár Andrea Magdolna szobrászművész Világlátás című kiállítása nyílt meg tegnap este 6 órakor a Ráday utcai Art9 Galériában. Az alkotás augusztus 17-én, péntekig látható. Nyitva keddtől péntekig, 14-től 18 óráig.

Magda kulturális antropológusként törzsi és falusi közösségek tárgyi és szellemi kultúrájában megjelenő vallási képzeteket, a szellemi hagyomány mitikus, művészeti összefüggéseit, a meséket kutatja. Világlátás című projektje kifejezetten a galéria adottságaihoz készült, művészi és kutatási programját folytatva. Jelenleg egy erdélyi művésztelep művészeit, diákjait vonta be a hagyaték feldolgozásába, illetve a mű készítésébe. Pápai Istvánné Páhi Emma néni, karcsai mesemondó vonalát folytatva dolgozik, a mese, mint belső út a fontos számára.

Az Art9 Galéria teréhez készülő installációt együtt hozták létre a Szentsimoni Művésztelep résztvevőivel az erdélyi és a bodrogközi tündérmesés hagyományok mentén járva, a szent tér és a szent idő fogalmát kutatva. Az ősiséget idéző, varázslatos kiállításra és előadásokra számíthatunk. Koordinátora Ballai Rita.

Szóljon hozzá!