ZETApress

hírportál

Ajnának segítenek

Segítsünk Ajnának, hogy teljesen meggyógyuljon! ? címmel nyílik holnap este 18 órakor kiállítás a Falk Miksa utcai MissionArt Galériában. A képek csak három napig, július 21-én szombatig láthatók a falakon, mert a szervezők remélik, hogy addigra megvásárolják mindegyiket.

Az alig 33 éves Gábriel Ajnát tavaly novemberben súlyos agyvérzés érte, amelyet három életmentő műtét követett. December 13-17-én Ajna képeiből kiállítást rendeztek azzal a nem titkolt céllal, hogy azokból és a tombolából befolyt teljes összegből felépülését támogassák. Állapota mára sokat javult, mozgása teljesen koordinált, beszéde is egyre jobban alakul, írni és olvasni azonban még most sem tud. Sajnos a látásával továbbra is komoly problémák vannak.

Gyógyításának költségei jóformán felemésztették azt az összeget, amit a decemberi akció alkalmával sikerült összegyűjteni, ezért a művész barátai felvetették egy újabb kiállítás ötletét. A MissionArt Galéria ennek a kezdeményezésnek ad helyet. A tárlaton Ajna kórházban készült rajzai hat-hatezer forintért, míg barátai és a galériához tartozó művészek külön erre a célra, csak erre az alkalomra felajánlott képei az eredeti ár feléért lesznek megvásárolhatók. Az így befolyt teljes összeg remélhetőleg fedezni fogja Gábriel Ajna további gyógykezeléseit!

Kiállító művészek: Almásy Otília, Bab Zsili, Balogh Csaba, Bánki Ákos, Bodor Lilla, Borsos Lőrinc, Bukta Imre, Csabai Renátó, Csató József, Csontó Lajos, Erdei Ildikó Virág, Énzsöly Kinga, Farkas Kata, feLugossy László, Fischer Judit, Földi Péter, Gazdag Ágnes, Gaál József.

Szóljon hozzá!