ZETApress

hírportál

Virágok Sterlingnél

Pünkösdi designékszer kiállítás nyílt tegnap este 6-kor a Sterling Galériában. Piros pünkösdöt ezer éve virággal köszöntik Európa sok országában. A Virágok Világa ? Világok Virágai kiállításon a legnevesebb hazai designékszerészek mutatják be az ünnep ihlette legfrissebb tárgyaikat.

A Ráday utca 31-ben június 8-án, szombatig nyitva tartó kiállításon olyan neves külföldi mesterek tárgyait is megcsodálhatja a közönség, mint Philiph Sajet, Fritz Maierhofer, Marta Mattsson, Denise Julis Reyton, Li-chu Wu és Perta Zimmermann. Nyitva hétfőtől péntekig 12-től 20 óráig, szombaton 10-től 14 óráig.

A pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik. A Húsvét utáni ötvenedik napon, vasárnap ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, azaz Pünkösd napját. De mi is ez az ünnep? A hozzá fűződő népszokásokat réges-rég elfelejtettük. Vagy mégsem? Pünkösd napjára minden felébred. Zsong és zsibong az élet. Jól tudták a régiek, ilyenkor meg kell állni egy pillanatra. A nagy nyári munkák előtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet. A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk és amik által továbbléphetünk.

A Sterling Ékszergaléria alkotói, a hazai design-ékszerészek legjava, több mint húsz kiállító, Peter Vladimir, az Iparművészeti Egyetem professzora és volt tanítványai: Király Fanni, Kecskés Orsolya, Stomfai Krisztina, Gaál Gyöngyvér, Ádám Krisztián, Gera Noémi, Vékony Fanni ? hogy csak néhány nevet említsünk ? által készített egyedi ékszer-különlegességek mindegyikét a virágünnep ihlette.

Szóljon hozzá!