ZETApress

hírportál

Nők Kastélya Gödöllőn

Március 8-án, vasárnap a hétköznapok királynőit ünnepli a Gödöllői Királyi Kastély. A Nőnap alkalmából ? és tiszteletére ? a szépségápoláson és az egészséges életmódon túl, a nőket érdeklő, őket érintő aktuális témákban hallhatók előadások; tanácsadás és divatbemutató segíti azokat, akik életvitelükkel is Erzsébet királyné nyomába erednének ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Köztudott, hogy a csodaszép Sisi saját korát megelőzve vigyázott híres karcsúságára: diétázott, egészséges ételeket evett és sokféle sportot űzött a szertornától az úszásig. Március 8-án a Nők Kastélya, megőrizve a falak között fennmaradt szellemet, a hétköznapok királynőit kényezteti. 10 órakor a Kastély úrnője, Szabó Dóra, az Erzsébet királyné hasonmásverseny nyertese köszönti a vendégeket, majd Szabó Margit tart előadást ?Sisi & Diana? című könyvéről.

Kísérőprogramként a Diana hercegnő kultusztárgyai tekinthetők meg a Diana Emléktársaság jóvoltából. Délután egy tavaszi dalcsokrot nyújt át a Cuento Guitarre Trió, ezt követően pedig ?A fűzőtől a fűzőig? ? Divat és szépségápolás Erzsébet királyné korában és ma címmel F. dr. Dózsa Katalin művészettörténész, a Kastély múzeumi kurátora, kinek kiállításait óriásplakátok hirdetik Párizs-szerte, osztja meg a témában szerzett tapasztalatait az érdeklődőkkel. Czédly Mónika divattervező ?Alkatok és formák ruhatára címmel? először szavaival, majd divatbemutatójával kápráztatja el a jelenlévőket.

A rendezvénysorozaton bemutatkoznak olyan alapítványok, mint ?Az emlőrák ellen a Nőkért?, ?Az erőszak ellen a nőkért?, a REGINA és ?A rák ellen az emberért, a holnapért? Társadalmi Alapítvány. Napközben ízelítő lesz látható Erzsébet királyné gardróbjából, Czédly Mónika korhű ruharekonstrukcióinak kiállításában. Kosztümös tárlatvezetés segíti a Kastély Múzeumon belüli tájékozódást. Táplálkozási, sportszakértői, sminkelés és szépségápolási tanácsadásra is számíthat, aki eljön. Tarot-jóslás, grafológiai elemzés színesíti a programot. A megfáradt vendégeket pihentető masszázs, teaház, borkóstoló és kézműves csokoládé-különlegességek várják. A szülők gondtalan kikapcsolódását a gyermekek részére ingyenes megőrző és bébi-játszó biztosítja, képzett óvónő vezetésével.

Szóljon hozzá!