ZETApress

hírportál

Újrahasznosítás Komáromban

Környezettudatos kiállítás és akciók lesznek a Monostori Erődben. Az április 26-30-án megrendezendő MEDIAWAVE Fesztivál által meghirdetett ÚJRAHASZNOSÍTÁS pályázatra közel 200 pályamű érkezett 70 alkotótól, alkotócsoporttól. A nevezett művek nagyon színes és sokrétű, környezettudatos gondolkodást sugároznak.

A MEDIAWAVE művészetközpontú szervező gárdája ? környezetvédő szakemberek bevonásával ? kiválogatta a legizgalmasabb pályázati munkákat. Ezen alkotások a XXI. század népi, iparos vagy művészeti re-likviái (azaz remekművei), amelyeket a környezettudatos gondolkozás szellemiségében nem egy növekedésmámorban felnövekvő új generáció, hanem egy re-generáció (azaz újrahasznosítás szellemiségében növekedő nemzedék) készített. Ennek elismeréseként a MEDIAWAVE egy facebook játékot indított, ahol április 20-ig a kiválasztott pályázók like-t gyűjtenek plusz nyereményekért.

A szervezők reményei szerint a legjobbnak ítélt alkotások többségét be lehet mutatni kiállítás formájában a fesztivál ideje alatt, valamint koncentrált formában, a Monostori Erődben, Komáromban, április 29-én mini-konferencia és kiállításnyitó keretében még hatékonyabban tudják a közönség elé tárni.

A MEDIAWAVE nemcsak ezzel a pályázattal és kiállítással kíván az ökoszemléletnek és a fenntarthatóbb fejlődésnek adózni, hanem a rendezvény alapvető jellegét meghatározó Cserebere akcióval is. Ennek alkalmával a különféle ? elsősorban kézműves jelleggel rendelkező, pl. nagymama lekvárja, házikolbász, szalonna, bor, stb. ? termékek adása-kapása egyrészt a közösségépítés alapjául, másrészt a Fesztivál, illetve annak előadói, művészei által nyújtott szolgáltatások ellenértékéül szolgálna.

A Fesztivál szeretne újra emlékeztetni arra a már-már feledésbe merült előadó és közönség viszonyra, amely a materiális társadalomban gyengülő félben van. A szervezők ezért minden koncerten és előadáson elhelyeznek egy MEDIAWAVE ajándék kosarat, melyben a látogatók elhelyezhetik a magukkal hozott házi termékeket a színpadról kapott érték, élmény megbecsüléseként.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fesztivál Komáromban | ZETApress

Szóljon hozzá!