ZETApress

hírportál

Konsztantyin állatai

Már nagyon régóta terveztük, hogy meglátogatjuk ezt a csodás országot, és végre elérkezett ez a nap, itt vagyunk Budapesten ? üdvözölte a megjelenteket Lídia Urszu tegnap este az Andrássy úti Orosz Kulturális Központban, Konsztantyin Serbakov volgográdi festőművész kiállításának megnyitóján.

Serbakov Magyarországon, Szolnokon született, és ennyi sok év után végre vissza tudott jönni ebbe az országba és elhozta ezt az ajándékot, a kiállítását. Kizárólag állatokat ábrázol festményein. Azt mondja, hogy a Földön mind testvérek vagyunk, és így az állatok is a testvéreink. Saját galériájának is ezt a nevet adta. A most bemutatott 32 festményen kutya, ló, oroszlán, szibériai tigris, farkas és barnamedve látható.

Mi, emberek különbözőek vagyunk, és ugyanígy az állatok is azok. Ám a különbségek ellenére szeretnünk és tisztelnünk kell egymást, hiszen mindannyian testvérek vagyunk. Reméljük, hogy sokáig emlékezni fognak erre a kiállításra. Továbbá bízunk benne, hogy ennek a ma nyíló kiállításnak lesz folytatása. Eme reménybeli együttműködés zálogaként szeretnénk odaajándékozni az Orosz Kulturális Központnak Serbakov úr egyik oroszlánt ábrázoló festményét ? fejezte be Lídia Urszu megnyitóbeszédét.

Egy művész nem beszél sokat, hagyja, hogy a festményei beszéljenek helyette. Végre Magyarországra is elhozhattam a festményeimet, hogy az itteni közönség is megismerje őket. Kérem, szeressék őket úgy, ahogy én szeretem őket! Vigyázzanak egymásra és szeressék egymást! És ne csak egymást, de minden élőlényt ezen a bolygón. Mert csak a szeretet és jóság révén őrizhetjük meg világunkat! ? köszöntötte Konsztantyin Serbakov vendégeit.

Szóljon hozzá!