ZETApress

hírportál

Távol-Kelet a Héliában

Az öröm szigetei címmel nyílt meg tegnap este Kirschner Péter és Bézi Péter fotókiállítása a Kárpát utcai Helia hotelbeli Fiatal Művészek Galériájában Pápua és Jáva-Bali szigetekről. Megnyitotta Falusi Mariann, a Pa-Dö-Dő énekesnője, köszöntőt mondott Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrász.

Adorján Marianne és Bézi Péter galériavezető játszott bemelegítésként bali gamelán. Mivel Kirscher Péter nem jelent meg, a Földgömb újságbeli írásaiból elsőként Mihály Gábor olvasott fel jávai történeteket. Utána Falusi Mariann avatott be jávai élményeibe. A képek nézése közben a KRETEK Indonéz Teaház és az abasári Pálinkás Pincészet italait fogyaszthattuk.

Kirschner Péter zenész, fotós, kereskedő, keramikus. Munkája a hobbija, ebből adódóan nagyon sokat utazik Délkelet-Ázsiába. A Földgömb újság állandó újságírója. A mostani fotó-sorozatában a pápuák földjét mutatja meg teljes valójában. Bézi Péter 1992-ben volt először Indonéziában, indonéz állami ösztöndíjasként. Festészetet, batikfestést, és árnybábjáték készítést tanult. A tanulmányokból állandó szerelem lett, és gyakran megfordul Indonéziában azóta is. A mostani anyagában Jáva és Bali szigetének életébe nyújt betekintést.

Nem csak a Helia az egyetlen hotel, amely helyet ad kiállításoknak. A Dob utcai Hotel Unióban évek óta működik egy galéria, ahol minden hónap első vasárnapján 17 órakor az emeleten, 18-kor pedig a földszinten nyílik egy-egy hó végéig nyitva tartó tárlat. Ahogy az már a megnyitókon megszokott, ott is finom sütikkel és pogikkal, üdítőkkel és márkás borokkal várják az alkotók a sok-sok hívott és néhány hívatlan vendégeket. Sajnos ott is, mint mindenütt az utóbbiak a legfalánkabbak!

Szóljon hozzá!