ZETApress

hírportál

Kísért a múlt

A Cserny József Symposion Díjat vette át tegnap este a Fészek Művészklub Gobelin-termében Lelkes Márton és csapata, majd a szomszédos Herman-teremben a tavalyi győztes Medence Csoport munkáiból nyílt április 27-én, péntekig látogatható kiállítás. Utána a megszokott zsíros kenyérparti következett.

A tavalyi ?nem szíves? vendéglátással ellentétben kenyeret és a vizet most mindenki kapott, csak a műanyag poharakba kitöltött vörösbort záratta be a könyvtárszobába Éva asszony, a galéria szigorú vezetőnője. Addig nem engedte kihozni onnan, míg a hívatlan vendégek ? a neki nem tetszők ? el nem távoznak. Igaz, meghívót most sem küldtek senkinek, a bort sem ő hozta, hanem a díjátadók, mégis ő döntötte el, hogy ki ihat belőle!

Éva asszony nagyon vigyáz a kannás borra. Február 14-én Lévai Nóra textilművész Galériában megnyílt kiállítását követően akarta eltüntetni a teli poharakat a büféasztalról, de a ?csapos lányt? nem tudta rábeszélni. Megpróbálta ekkor az időt húzni, s a szomjas vendégeket Szűcs Zsuzsanna keramikusművész előző héten megnyílt Láthatónak és láthatatlannak című kiállítására küldte fel a Herman-terembe a 7 kiégetett samott gúla megtekintésére. Már mindenki türelmetlen volt, a galériavezető mégis azt kérte, hogy várjuk meg az itallal a későn jövőket! Sok a hívatlan vendég, sok issza itt a bort! ? dohogott, ezért a jelenlévők egymást kezdték mustrálgatni, kire gondolt vajon?

Azt hiszem, a hely szelleme nem méltó ehhez, s Éva asszonynak be kellene már fejeznie az emberek vegzálását! Persze én sem azt várom, hogy holnaptól bárki ingyen kocsmának nézze a Fészket, de a szűrést már a bejáratnál, a tagsági igazolványok kérésével kéne megkezdeni! Akit viszont beengednek ? aki végigállja-üli a díjátadást, vagy megnyitót ? azt nem szabad csak azért szomjaztatnia, mert néhány neki nem tetsző vendég is bejöhetett!

Szóljon hozzá!