ZETApress

hírportál

Autók és tetkók

Dübörög a beton, fogynak majd a gumik a Hungexpón. Motorok és autók tavaszi show-ját tartják március 30. és április 1. között három napig a Budapesti Vásárközpontban ? tudtuk meg Pákozdi Józseftől.

A Carstyling.hu Tuning Show, és a Budapest Motorfesztivál mellett ezúttal az EMAT 2012 ? az Épített Autók és Motorok találkozója, a GYMKHANA Országos Bajnokság ? hazánk új autósportjának első idei versenye, és a Budapest Tattoo Expo fogadja a vendégeket. Az öt rendezvény a Hungexpo négy pavilonjában és a pavilonokat övező szabad területeken zajlik. A hazai és nemzetközi tuning- és hifi technika legütősebb alkotásai, termékei és vállalkozásai, egy igazi fesztiválhangulatú kiállításon, látványos kísérő eseményeken mutatkoznak be.

Több mint 500 kiállított hazai autó, épített motorok és hotrodok várják a tavaszi szezon legrangosabb seregszemléjének közönségét! Emellett minden eddiginél nagyobb létszámmal, immáron 11 ország több mint 150 csúcskategóriás tuning autóját látja vendégül a show.

A nemzetközi seregszemle több nagy európai tuning cég első hazai bemutatkozását is magával hozza, továbbá látványos programokban sem lesz hiány. A Carstyling.hu autós nagyszínpadján reggeltől estig bemutatók, gyönyörű lányok és természetesen járművek szórakoztatják a nagyérdeműt. Az autó és motorkiállítás elengedhetetlen műsora a szépségverseny, melyre ebben az évben is nagyszámú ifjú hölgy nevezett be.

A Motor Fesztivál ? jelképesen értve ? teljes rendőri felügyelet mellet zajlik, hiszen a rendőrmotorosok ott lesznek a nagy felvonuláson! A Budapesti Rendőr Főkapitányság minden napra tervez előadásokat, biztonságtechnikai show műsort a kétkerekűek rajongóinak. A biztonságos motorozásra hajtanak a Safety Hungary szakemberei is, így az ő bemutatójukat is nézhetik, sőt a mutatványokat ? felügyelet mellett, biztonságos kiegészítőkkel ? ki is próbálhatják az érdeklődők.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a legifjabb korosztálynak ismerkedős gyermekmotoros pályát alakítanak ki, amelyen a méretükhöz igazodó motorokkal tehetnek ?kezdőköröket?. Érdemes kilátogatni a rendezvényekre, hiszen sok-sok nyeremény talál majd gazdára, és kedvező vásárlási lehetőségekből sem lesz hiány!

A kültéren a Ken Block neve által fémjelzett, a tavalyi Tuning Show-n született új sportág ? a gyorsulási-, a szlalom verseny és a drift látványos elegyének ? idei első országos bajnoki futama, a GYMKHANA Országos Bajnokság, továbbá drift- és streetfighter bemutatók műsorok várják a közönséget. Száznál több kiállító cég kínálatából válogathatnak a technika rajongói. Az összesen közel 85 ezer négyzetméteren zajló öt rendezvényt egy belépőjeggyel lehet megtekinteni. Az évadnyitó autós-motoros fesztiválra több tízezer érdeklődőt várnak a Hungexpóra. További információk idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!