ZETApress

hírportál

Combino Brothers 2012

30 perces flash ? festménykiállítás, rekordkísérlet és beszélgetés drMáriással. A Combino Brothers, Kádár János a rendszerváltás éjszakáján imádkozik, és más képek lesznek láthatók a Gyerekszobám az Atom című rendezvény alatt ? tudtuk meg Domokos Csabától.

Rekordkísérletként félórás flash kiállítást rendez dr.Máriás festményeiből a Közlekedési Múzeum. A tárlat kizárólag a zenész?író?képzőművésszel folytatott Gyerekszobám az Atom című március elsejei beszélgetés alatt látható. A képek közül több, pl. a Combino Brothers még soha nem került a nagyközönség elé, azokat első alkalommal ? és csak 30 percig (!) ? a beszélgetés alatt mutatják be.

Az Anettka lekési az űrhajót és megszakad a szíve, a Combino Brothers, a Joshi Bharat Edgar Degas műtermében, a Brezsnyev elvtárs 35 év várakozás után megkapja az első Trabantját, valamint a mai világunk erkölcsiségét kifejező Szent Bakács, a szalámi-tolvajok védelmezője, illetve a Kádár János a rendszerváltás éjszakáján imádkozik című alkotás lesz látható a rapid kiállításon, mialatt drMáriással A szocializmus játékszerei kiállításban beszélget Képes Gábor muzeológus.

Holnap délután 4 órától a beszélgetés során vélhetően az is kiderül, hogy mi a kapcsolat a sertésszem, a spagetti és az egykori Jugoszlávia között, valamint drMáriás az író, zenész és képzőművész miért nem tud élni Milošević nélkül ? ahogy a Noran Kiadó gondozásában nemrég megjelent önéletrajzi ihletésű kötetének címe sugallja.

A 232 oldalas könyv a Tudósok zenekar egyszerre drámai és szórakoztató történetén keresztül mutatja be a jugoszláviai háborút, a bevándorlás nehézségeit, egy zenekar kalandozását a nagyvilág koncerttermeiben, s mindenekelőtt azt, hogy a zene a legrettenetesebb pokol közepén is miként tudja életben tartani az embert. További információk az alkotóról idekattintva olvashatók.

A politika és az intimitás kapcsolatáról is tartott nagyszabású lakógyűlési hangulatot is idéző filozófiai csevejen vita lesz arról, hogy mi is a politika, mint intimitás, valamint hogy mi is az intimitás, mint politika, s vajon van-e a kettő között a mai világunkban határ, s mik az átjárás titkai. A kiállítás és a beszélgetés március elsején, csütörtökön 16 órától 16:45-ig lesz a Városligeti körúti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. drMáriás tahója | ZETApress

Szóljon hozzá!