ZETApress

hírportál

Boglárka boldogsága

Sajó Boglárka önálló kiállítása nyílt meg délelőtt 11 órakor a Kőbányai úti Budapest Art Brut Galériában. A kiállítást Dr. Simon Lajos pszichiáter, a Moravcsik Alapítvány elnöke és Kovács Emese, a galéria vezetője nyitotta meg.

Sajó Boglárka 1970-ben született Budapesten, de életének jelentős részét a festői szépségű Zebegényben töltötte, és már kicsi gyerekként is rendszeresen részt vett a nyári művésztáborok programjain. Édesapja ? aki népi iparművész volt ? sokat foglalkozott vele gyermekkorában: tanítgatta, segítette alkotói tevékenységét, festeni azonban csak felnőtt korában kezdett.

Édesapja 1999-ben bekövetkezett halála után Boglárka teljesen összetört, s minden próbálkozása ellenére sem tudta túltenni magát ezen a veszteségen. A mérhetetlen szomorúság és az elhúzódó gyász miatt, 2002-ben fordult először orvoshoz, amikor diagnosztizálták mentális eredetű betegségét. Egy barátja biztatására kezdett festeni és ekkor érezte először, hogy ez a fajta tevékenység számára az önkifejezés legjobb módját jelentheti. Eleinte csak másolással próbálkozott, de gyorsan megtalálta saját ?hangját? és egymás után készültek eredeti látásmódot sugározó képei.

Szóljon hozzá!