ZETApress

hírportál

Fiatal művészek a Héliában

Három fotós és 13 festő képeiből nyílt kiállítás tegnap este a Kárpát utcai Fiatal Művészek Galériájában, a Hotel Hélia Budapestben Szük Norbert, Novák Tamás és Bézi Péter, a Magyar Alkotók Galériája és a Koszovói Nagykövetség szervezésében.

A január 15-ig naponta 10-től 19 óráig látogatható festmények alkotói: Szük Norbert, Bodor Lilla, Csizmadia István, Banczik Ágnes, Rák Andrea, Szilágyi Hedvig, efZámbó István, Hatvany Viktória, Komondi Magdolna, Papp Norbert, Végh Éva, Végh Lajos és Szőke Péter Jakab. A kiállított fotókat Nemes Zoltán, Nagy Miklós és Novák Tamás készítette.

A megnyitó a 12 éves Gál Emese, és 7 éves húga: Gál Júlia hegedűjátékával indult. A kiállítást Bézi Péter kurátor köszöntőjét követően Prof. Dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója nyitotta meg. Zárásként a 11 éves koszovói Nisa Shefiri zongorajátékát tapsolhattuk.

Persányi doktor nagy barátja a művészetnek. 17 éve vezeti az Állatkertet, közben néhány évig a környezetvédelmi tárcát vezette. A minisztérium Fő utcai épületének földszintjén galériát nyitott, majd az Állatkertbe visszatérve több szabadtéri kiállítást szervezett. Sajnos az újságíró-igazolvány idén április óta már nem nyújt állandó belépési lehetőséget ? tudtam meg nemrég a jegyszedőktől.

Önnek, vagy a Kertet fenntartó Fővárosi Közgyűlés főpolgármesterének volt-e az ötlete, hogy áprilistól MÚOSZ-igazolvánnyal nem jöhetünk be? ? kérdeztem a főigazgatót a fogadáson, a házi sütésű pogácsák és a finom abasári borok fogyasztása közben. A professzor úr megnyugtatott, hogy aki írni jön, azt továbbra is beengedik, ha előtte bejelentkezik Sajtóosztályukon. Sajnos egyre több az újságíró-szervezet, egyre több az igazolvány, melyeket már nehéz követniük. Az is nagy gond, hogy azok hamisítják az igazolványokat, akiknek semmi közük sincs a szakmához, csak ingyenes belépőnek használják azt ? tette hozzá. Mit is válaszolhattam volna minderre? ? Sajnos megint mi szívtunk a sok szélhámos miatt!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Festőpáros a Héliában | ZETApress

Szóljon hozzá!