ZETApress

hírportál

Design Management Díj 2011.

A Mobilia-Artica nyerte el idén a Design Management Díjat és a vele járó egymillió forintos pénzjutalmat. A rangos bírálóbizottság kiemelkedőnek tartotta, hogy a design egyaránt eleme a vállalati kultúrájuknak és a sikeres üzletpolitikájuknak. A díjátadás tegnap este 17 órakor kezdődött az Iparművészeti múzeumban.

Az elmúlt években a design fogalma, eszköztára egyre szélesebb körben beépült a hazai vállalkozások és intézmények mindennapi munkájába. E folyamat erősítésére, 2011-ben a Magyar Formatervezési Tanács meghirdette harmadszorra a Design Management Díjat 2011-ben. Célja, hogy bemutassa, hogyan segítheti a design alkalmazása és szakszerű menedzselése egy szervezet célkitűzéseinek megvalósítását, eredményes működését, és elismerje ennek kiváló példáit.

Minőségi munka, célirányos koncepcionális döntések, nemzetközi mérce, flexibilitás ? mindezek keveréke biztosítja az 1994-ben alakult Mobilia-Artica Kft. üzleti sikerességét azon túl, hogy megalakulása óta a design gondolkodás hatja át a cég mindennapjait. A vállalatnak a belsőépítészet, a tervadaptálás és a teljes körű építőipari kivitelezés a fő profilja.

A design nem pusztán az általuk létrehozott terekben ? áruházak, vendéglátó-ipariegységek, hotelek, bankok, divatáru kiskereskedések ? jelenik meg, hanem stratégiai, tervezési és megvalósítási szinten is. A Mobilia-Artica versenyelőnye abban rejlik, hogy a színvonalas formatervezést mindenkor szem előtt tartva integrálta a design thinking-et a szervezet működésébe, és a kihívásoknak megfelelve rugalmasan működik.

A cég filozófiájának megfelelően a hazai és nemzetközi kiállításokon megjelenő standjuktól, a kiadványoktól az ajándéktárgyakig és névjegykártyáig mindent arculatilag egységesen jelenít meg, ennek is köszönhető, hogy tudott nyitni a külföldi piacok felé is. Miután nemzetközi kiállításokon megalapozta külhoni kapcsolatait mára Szlovákiában és Oroszországban is működnek leányvállalatai hasonló szellemiséggel.

Elismert külsős tervezőket is vonnak be a munkáikba, a sikeres nemzetközi kereskedelmi struktúrájukat a helyi piaci igényekkel, szokásokkal ötvözik, az egyéni kreativitás pedig csapatmunkában bontakozik ki. Magyarországon kívül üzleteket készítettek többek közt Pozsonyban, Prágában, Novoszibirszkiben, Bécsben, Koppenhágában, Utrectben, Stuttgartban és Párizsban is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Design: megéri! | ZETApress

Szóljon hozzá!