ZETApress

hírportál

Életért a Héliában

Az élet a legnagyobb ajándék, ajándékozz életet! ? című karitatív kiállítás nyílik holnap délután 5 órakor a Kárpát utcai Danubius Hotel Hélia Aulájában. A kiállítás kettős céllal jött létre a művészet segítségével, a beteg gyerekek gyógyulásáért.

A kezdeményező Humán Bástya Egyesület önkéntes aktivista munkájával támogatja a rendezvény sikeres létrejöttét. A Danubius Hotel Helia a helyszínt biztosítja, így járul hozzá az esemény színvonalas megvalósulásához. A Remény Gyermekeinkért Alapítvány elkötelezett munkájával folyamatosan ?harcba száll? a beteg gyermekek gyógyulásához szükséges műszerek megszerzéséért.

A kiállított képek megvásárlói a művészet támogatásán túl a László Kórház Intenzív osztályán fekvő beteg gyermekeket segítik hozzá ahhoz, hogy a gyógyításukhoz nélkülözhetetlen orvosi műszerek megfelelő számban álljanak rendelkezésre. A művészek az eladott képek árából származó bevétel felét a Remény Gyermekeinkért Közhasznú Alapítványnak adják át, amely összegből az Alapítvány kötelezettségének megfelelően orvosi műszereket vásárol a László Kórház Intenzív osztálya számára.

Miért a beteg gyermekeknek?

A karitatív tevékenység az elmúlt év katasztrófái miatt nagyságrendileg áttevődött az árvíz-, és az iszapkatasztrófa károsultjainak támogatására. Ennek következtében a hagyományos területek, mint például a hátrányos helyzetű emberek és a betegek megsegítése kevesebb figyelmet kapott, pedig az ő támogatásuk továbbra is ugyanolyan fontos, hiszen sem problémáik, sem számuk nem csökken attól, hogy más területek is bajba kerültek.

Miért képekkel?

Életünk sokkal kevesebb értékes alkotást tud befogadni, mint amennyi keletkezik. Reményeink szerint ez a kiállítás ráirányítja a művészet iránt fogékony, művelt emberek figyelmét az alkotások erejére: a kiállításon részt vevő művészek képeik eladásából származó bevételük felét ajánlják fel e jótékony célra. Szeretnénk azt is bemutatni, hogy a rendelkezésünkre álló, jótékony célra fordítható forrásoknak néha nem is vagyunk tudatában, mivel nem úgy gondolunk az adott dologra, mint lehetséges forrásra: Ha például valaki ajándékot szeretne vásárolni a családtagjának, lehet, hogy előbb jut eszébe egy márkás ruha, mint egy festmény. Míg a szokásos vásárlással ?csak? fogyasztók maradunk, addig ebben az esetben ?támogatókká? válunk ? miközben ugyanarról a ?forrásról? döntünk.

A cégek nagyon gyakran vásárolnak jó minőségű nyomatokat az ügyfélterek dekorálására, e nyomatok ára gyakran megegyezik egy kortárs festő munkájának árával. Az ügyfélterek dekorációja hazai művészek alkotásaival is lehetséges ? ebben az esetben a cég egyéni stílusa jobban megmutatható és a kortárs hazai művészet támogatása is megvalósul.

A kiállítás helyszíne olyan kiállító terem (a Hotel Hélia aulájában lévő kiállító tér) amelynek vannak kiállítói hagyományai, és a kiállítás ideje alatt e rendezvénytől függetlenül is rendelkezik látogatókkal. A Humán Bástya Egyesület tagjai és a Remény Gyermekeinkért Közhasznú Alapítvány munkatársai már a megnyitó előtt megismertetik potenciális vásárlókkal a kiállítás célját és képanyagát (ez utóbbit az internetes felület segítségével). Így kívánják növelni annak az esélyét, hogy a festmények minél nagyobb része vevőre találjon.

Program: 17 óra: Megnyitó beszéd – 17:10: Horváth József, a Vienna Konservatorium Budapest másodéves hallgatója előadásában: Rachmaninov: g-moll prelude – 17:15: Dancs Zoltán, a Rajkó-Talentum Művészeti Iskola végzős hallgatója előadásában: Chopin: f-moll etűd, Bach: d-moll prelúdium és fúga – 17:25-től: A kiállítás megtekintése! Vásárlás! – 18:30: Cammisa Matteo ifjú bűvész produkciója – 19 óra: NYEREMÉNY SORSOLÁS!!! A kiállítás tervezett záró átadó rendezvénye szeptember 30-a, péntek 17 órakor lesz a Hélia Hotel Aulájában.

Szóljon hozzá!