ZETApress

hírportál

Hatszáz rajz, 600 ezer forint

Egy felejthetetlen élmény az ARC és az EnergiaKaland által, a Magyar Vöröskereszt részvételével szervezett 4. Gyerek ARC kiállítás, mely június 11-től egész nyáron át látható a Millenáris Parkban, Ötletkaland Energiaországban címmel.

Idén a Gyerekek rajzukkal nem csak dicsőséget és díjakat szerezhettek, hanem lehetőséget teremthettek szegénységben élő társaiknak arra, hogy egy felejthetetlen élményben részesüljenek. A Magyar Vöröskereszt minden beérkezett rajz után ezer forintot ajánlott fel, így a 600 pályamű után 600 ezer forintértékben járul hozzá mélyszegénységben élő gyerekek életminőségének javításához.

A Magyar Vöröskereszt és az ARC úgy döntöttek, hogy az összeget 20 gyermek táboroztatására fordítják. Az egy hetes agárdi (Velencei tó) nyaralást a Magyar Vöröskereszt szervezi, valamint ő gondoskodik a táborozók teljes ellátásáról és utaztatásáról is. A táborozókhoz csatlakozik Bálint Virág. Ő az a kislány, aki maga 100 rajzot küldött az Ötletkaland Energiaországban pályázatra. Rajta kívül az utazók között üdvözölhetünk hat gyermeket és egy kísérőt az Igazgyöngy Alapítvány pályázói közül. A fennmaradó helyeket Fejér megyei hátrányos helyzetű gyerekek töltik meg ? tudtuk meg Schaffler Saroltától.

Szóljon hozzá!