ZETApress

hírportál

Sikeres RENEXPO

Növekvő érdeklődés a megújulók iránt! Sikerrel zárta kapuit Magyarország energetikai szakkiállítása. A RENEXPO? Central Europe nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energiáról és energiahatékonyságról május 5-7-én, csütörtöktől szombatig 5. alkalommal várta az érdeklődőket a Hungexpo Vásárközpont F Pavilonjában.

A csütörtökön megnyitott magas színvonalú kiállítás és szakmai konferenciák keretében a piaci szereplők, gyártók, tervezők, kutatók és szolgáltatók mutatták be jövőbemutató, innovatív technológiáikat, újdonságaikat ? tudtuk meg a szervezőktől.

Az ötödik alkalommal megrendezett RENEXPO? kiállításon 11 ország 135 kiállítója mutatta be termékeit és szolgáltatásait a 3490 látogató előtt, mely 2010-hez képest a kiállítói számban 30, a látogatói számban pedig 14 százalékos növekedést jelent. A kiállítással párhuzamosan többek között biogáz, energiahatékonyság, geotermia és napenergia témakörökben szakmai szövetségek közreműködésével szervezett konferenciákra 680 hallgató érkezett Európa számos országából.

A kiállítás kiemelt témakörei 2011-ben a fenntartható és decentrális energiatermelés, energiaellátás és energiatárolás, valamint az intelligens és energia-hatékony energiaelosztás voltak. A kiállító cégekkel többek között a Bioenergia Világban, a Solar Parkban és a Geotermia Szigeten találkozhattak az érdeklődők.

A kiállítás és egyes szakmai konferenciák megnyitóján Olajos Péter helyettes államtitkár a rendezvény fővédnöke kifejtette, hogy az önkormányzatoknak mielőbb érdemes elkészíteniük egyéni stratégiáikat, cselekvési terveiket, hiszen a beruházások és fejlesztések mindig egy adott településhez kapcsolódóan valósulnak meg. Felhívta a beruházók, piaci szereplők, önkormányzatok és a finanszírozást biztosítani képes pénzintézetek figyelmét arra, hogy keressék meg a találkozási pontokat, működjenek együtt, hozzanak létre olyan városi koncepciókat, amelyek a városnak új fejlesztési lehetőségeket, a vállalkozóknak piacot, a vidéknek és a hazai iparnak fejlődést, a lakosságnak pedig munkahelyeket biztosítanak, megteremtve ezzel egy alacsony karbon kibocsátású zöld-gazdaság alapjait.

Az EU elnökségi rendezvénynek számító RENEXPO? kiemelkedő eseménye volt a 2. alkalommal megrendezésre került Renewable Heating and Cooling Technology Platform éves konferenciája, melynek keretében az európai szakmai szövetségek (AEBIOM, EGEC, ESTIF, EUREC) meghatározták a 2050-ig szóló megújuló energiával kapcsolatos célokat. További információkat olvashat a rendezvényről idekattintva olvashatunk.

A szervező REECO Kft. a nemzetközi REECO csoport magyarországi tagja. A csoport központja Németországban található és több európai városban rendelkezik irodákkal, mint Portó/Portugália, Brüsszel/Belgium, Salzburg/Ausztria és Arad/Románia. A REECO csoport által szervezett kiállítások és konferenciák évente ötvenezer szakértő találkozását teszik lehetővé, akik mintegy 70 országból érkeznek.

Szóljon hozzá!