ZETApress

hírportál

Művészet az irodákban

Kihirdették a Portfolió Review győzteseit! Megszülettek Magyarország legnagyobb művészeti válogatásának eredményei ? tudtuk meg délelőtt a Paulay Ede utcai LOFFICE COWORKING alagsorában.

Hat tehetséges fiatal művészt választott ki a mai napon a Portfolió Review Pályázat szakmai zsűrije, akik 2011. folyamán a Klementz nővérek által vezetett BAH ? Bring the Art Home kiállítás-sorozaton állíthatják ki műveiket különböző nagyvállalatoknál. A délelőtti sajtótájékoztatón Winkler Nóra, a zsűri vezetője hozta nyilvánosságra a hat győztes nevét, akikről Aknai Katalinnal, Fenyvesi Áronnal és Nemes Attilával közösen döntöttek egy kétfordulós kiválasztási folyamat során.

A Portfolió Review művészeti pályázat győzteseinek névsorát egy nagyszabású megnyitó esemény keretein belül hirdették ki. Ők a LOFFICE csapata által idén második éve megrendezésre kerülő BAH vándorkiállítás-sorozaton mutathatják meg műveiket a nagyközönségnek. Az önerőből finanszírozott kezdeményezés célja egy olyan pályázati ? és később kiállítási ? lehetőség megteremtése volt, amelynek segítségével a fiatal művészek ki tudnak törni az ismeretlenségből és meg tudják mutatni tehetségüket egy olyan közönségnek, akik közül sokan potenciális vásárlóikká is válhatnak.

A 2010-es év Fiatal Vállalkozói Díját elnyert Klementz nővérek az innovatív vállalkozói szemléletükkel és a művészeti mecenatúrában végzett áldozatos munkájukkal a fiatal vállalkozók számára is példaképpé váltak. Az eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztató elején Klementz Kata vállalkozásuk kortárs művészeti vonatkozásairól beszélt, valamint arról, hogy mik lehetnek a képzőművészet és a vállalati élet metszéspontjai napjainkban.

A LOFFICE a kezdetek óta szervesen kapcsolódik a kortárs művészethez, hiszen olyan coworking irodákat működtet, amelyek legfőbb ismertető jegye az inspiratív környezet, a falakon gyakran cserélődő kortársalkotások és a rafináltan újrahasznosított installációk és bútorok, melyek mind fiatal designerek munkái. Meggyőződésünk, hogy a kreatív környezet innovatív ötleteket ad, hatékonnyá és örömtelivé teszi a munkát, élhetővé a munkatereket ? mondta el Kata.

A bevezető után Winkler Nóra kapott szót, aki Aknai Katalinnal együtt a zsűrizés menetét és a kiválasztási szempontrendszereket ismertette a hallgatósággal. Elmondásuk szerint nem volt egyszerű helyzetben a zsűri, ugyanis rengeteg tehetséges művész színvonalas műalkotása érkezett a pályázatra. Hat alkotót kellett kiválasztaniuk, ám kategóriánként több esetben nem lehetett különbséget tenni a pályaművek között, így összesen kilenc művész került be a Bring the Art Home (BAH) vándorkiállítás sorozatába. A szakmai zsűri hosszas egyeztetés után Balázs Imre Barna, Felsmann István, Koralevics Rita, Navratil Judit & Korcsmár Eszter, Réthelyi-Prikkel Tamás & Dömölky Dániel & Bácsi Róbert László és Szurcsik Erika alkotásait választotta ki.

A Portfolió Points nyitóeseményének számító rendezvényen a két szervezőcsapat együttműködéséről Klementz Kata elmondta, a LOFFICE és a Portfolió Points jelen együttműködése számos kreatív, hosszú távú művészeti projekt megvalósulása mentén is folytatódik majd, amely érinti mind az 53 Portfolió Review-ra pályázó művészt, így azoknak sem kell csüggedniük, akik ezúttal nem nyertek, hiszen az őszi Portfolió Pointson a szervezők egy kollektív tárlat keretében nekik is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak.

A Portfolió Points kezdeményezésről és az idei tárlatokról Jankovits Barnabás, a program főszervezője adott egy rövid összegzést a sajtótájékoztatón, aki az urbánus helyszíneken kiállításra kerülő művészeti alkotások mellett a Király utcai tűzfalak rehabilitációs projektjéről és az esemény pécsi kiállításairól is beszámolt. A 2011-es Portfolió Points eseményéről elmondta: ? Nagy öröm számunkra, hogy hatodik alakalommal is lehetőséget biztosíthatunk a kortárs művészek tárlatainak a bemutatására, és nagyon reméljük, hogy minél több érdeklődő ellátogat majd a kiállításoknak helyet adó mozikba, kávézókba, romkocsmákba és concept store-okba ? mondta el Barnabás.

Az eseményen a 12 elődöntős művész műveit is megtekinthettük a falakra kihelyezett installációk formájában, illetve HoloBox 3D holografikus kivetítés formájában is, amelyet a FabLab innovációs csapata biztosított a helyszínen. A rendezvényen az elődöntősök művei mellett két másik tárlatot is megnézhettünk. A 3 kiállítás 3 szinten 58 művész részvételével ma este 7 órától egy külön rendezvény keretében nyílik meg a nagyközönség számára is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kiállítások a LOFFICE-ban | ZETApress

Szóljon hozzá!