ZETApress

hírportál

Barátságtalan Fészek

Pallag Bálint, Varga Kristóf és Kondorosi Zsuzsa kiállítása nyílt meg tegnap este a Fészek Művészklub Herman-termében, ahonnan a meghívottak a szomszédos Színházterembe, zsíros kenyérpartira voltak hivatalosak, de ne szaladjunk ennyire előre!

A megnyitót megelőzően a Gobelin-teremben Rost András kapta meg az idei Cserny József Symposion Díjat Pallag Bálint tavalyi díjazottól és Harsay Ilona elnöktől. Cserny Márton zenélt. Már ide alig fértünk be, de nem az ülőhely volt kevés, hanem a hívatlan vendég volt sok! Bizonyára megérezték a lila hagyma és a finom borok illatát!

A megnyitót követően az elnök asszony mindenkit koccintásra hívott, de a Színházterem ajtaja csak nem akart kinyílni. Mikor végre elindulhattunk, Éva asszony, a Galéria igazgatónője kezdte méregetni a vendégeket. Akit nem tartott szimpatikusnak, azt kerek-perec elküldte. Elmondta, hogy elege van már azokból, akik ingyen konyhának nézik a házat! Ezek az ételek-italok nem a Fészek, hanem a művészek pénzéből mennek ? ezért nem elég a belépéshez a tagsági igazolvány ? s csak az alkotók vendégei léphetnek be. ? Majd küldünk le egy tálca zsíros kenyeret az éhezőknek ? mondta, mire a lejmosok színlelt felháborodással, de korgó gyomorral gyorsan elinaltak.

Januárban már megírtuk, hogy a Művészklub nagyon helyesen bekeményített, egy dolog viszont nem hagy nyugodni. Ha tényleg a művészek a vendéglátók, miért nem bízza rájuk a galériavezető asszony az ?ajtón állást?, s miért ő szelektál helyettük? Ha viszont a Fészek, mint házigazda nevében lép fel, akkor hogyan zárhatja ki a tagokat saját székházukból? Miért nem a tagsági igazolványt kéri az ajtóban, hisz a ?vacsoravendégek? ilyennel amúgy sem rendelkeznek! A zenés-prózás színpadi esteken ? ahol nincsen ingyen evés ? még sosem találkoztam velük!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kísért a múlt | ZETApress

Szóljon hozzá!