ZETApress

hírportál

Néprajzi tárlatvezetés

Új programsorozat indul a Néprajzi Múzeumban! Szombatonként tárlatvezetések a (M)ilyenek a finnek? Finnország magyar szemmel című időszaki kiállításban ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Márciusban és áprilisban, szombatonként 15 órai kezdettel rendszeres tárlatvezetést tartanak a rendezők: Szarvas Zsuzsa főrendező, Kerezsi Ágnes és Szojka Emese rendezők a (M)ilyenek a finnek? Finnország magyar szemmel című időszaki kiállításban. A tárlatvezetés sorozat keretében a látogatók minden egyes alkalommal új szemszögből ismerhetik meg a kiállítást és a finnekkel kapcsolatos sztereotípiákat, mivel a kiállítást bemutató múzeumi szakemberek saját kutatási területük felől közelítve emelik ki a legizgalmasabb összefüggéseket és részleteket.

A Néprajzi Múzeum Európa Gyűjteményének régi finn anyaga és a közelmúlt/jelenkor sokféle vendégtárgya a kiállítás nyelvén sokoldalúan közvetíti a legérdekesebb kutatói tapasztalatokat, valamint példákkal illusztrálva mutatja be a finnekkel kapcsolatos, magyarokban élő színes képet, többek között a történelmi, nyelvészeti, formatervezési, építészeti, üzleti, turisztikai és hétköznapi, személyes dimenziókat.

A délután 3 órakor induló tárlatok vezetői: március 12. Kerezsi Ágnes, rendező; március 19. Szojka Emese, rendező; március 26: Kerezsi Ágnes, rendező; április 2. Szarvas Zsuzsa, főrendező; április 9: Szojka Emese, rendező; április 16: Szarvas Zsuzsa, főrendező.

A tárlatvezetéseken kívül hasznos ismereteket nyújtanak a finnek hagyományos és modern életformájáról a Múzeumpedagógiai programok. A 90 perces foglalkozásokon a finnekkel kapcsolatos ismereteket interaktívan, játékos kerettörténet segítségével, dramatikus és modern média eszközökkel és kreatív alkotó tevékenységgel dolgozzák fel. A múzeumi órákra naponta 10-18 óra között várják az általános és középiskolás diák csoportokat május elsejéig kivételes kedvezménnyel.

Szóljon hozzá!