ZETApress

hírportál

SlimExpo az Arénában

Fogyókúra, Szépség, Egészség Fesztivál! Feltárul az egészséges és karcsú élet titka ? egyedülálló rendezvény a fogyókúra, szépség és egészség jegyében! ? tudta meg Lantai József a minapi sajtótájékoztatójukon.

A március 11-e és 13-a között Magyarországra érkező SlimExpo hatalmas űrt tölt be hazánkban és Európában egyaránt, hiszen hasonló tematikájú eseményt eleddig csupán Japánban és Kanadában szerveztek, hangos szakmai és közönségsikerrel. Az érdeklődők a fogyókúra, az egészség és szépség témakörében minden kérdésükre találhatnak választ a súlycsökkentő programoktól kezdve a méregtelenítési tippeken át az étrend kiegészítők és vitaminok világáig.

A kiállítás kifejezetten a sikeres fogyókúrához, az egészséges életmód kialakításához és megtartásához, valamint a szépségápoláshoz szükséges leghatékonyabb módszereket, lehetőségeket mutatja be a Papp László Budapest Sportarénában. Napról-napra látnak napvilágot olyan sokkoló hírek és adatok, amelyek mindannyiunk figyelmét felhívják arra, hogy Magyarország lakosai között egyre nagyobb számban fordulnak elő súlyos és krónikus megbetegedések, amelyek életmód váltással elkerülhetőek lennének. A probléma orvoslása csak összefogással lehetséges, amelyre egyre több követendő kezdeményezést látunk.

A központi intézkedések (egészségügyi szűrőprogramok) mellett hatalmas szerepet kapnak a különböző civil szerveződések felvilágosító programjai, a különböző sportnapok, az egészséges életmód fontosságát méltató és figyelem felhívó média hírek. Magyarország lakosainak 60%-a elhízott vagy túlsúlyos, és ez a szám évről-évre emelkedik. Az elhízás azonban nem pusztán ?esztétikai kategória?, annak következményei közvetve az egész társadalmat sújtják, hiszen a szövődményként kialakuló diabétesz, szív és érrendszeri megbetegedések, izületi problémák, hova tovább az egészségtelen táplálkozás és stresszes életvitel következtében megjelenő rákos megbetegedések következtében egyre nagyobb tömegek jelennek meg az egészségügyben, és ennek komoly gazdasági vonzata van.

A problémára válaszul az egészségügyi és életmódbeli felvilágosító munka során (amelyben erőteljes szerepe van a médiának) egyre szélesebb rétegek ismerik fel azt, hogy életvitelükön változtatni kell, s bíztatóan növekszik a népességben azon személyeknek a száma, akik szeretnének változtatni külső megjelenésükön és ezért tenni is hajlandóak. Itt most nem pusztán azokról beszélünk, akik elhízottak, hanem mindazon személyek halmazáról, akikben felmerült az igény arra, hogy változtassanak addigi életvitelükön, egészségesen éljenek ás ehhez az egészséges belsőhöz egy attraktív külsőt társítsanak, megteremtve a testi-lelki harmóniát.

A fesztivál kiemelt célja, küldetése volt az esemény szervezésekor, hogy a látogató ingyenes egészségügyi tanácsadásokban, orvosi konzultációban részesülhessen, illetve olyan felvilágosító előadásokat hallgathasson meg ingyen, amelyek pozitívan befolyásolhatják életvezetését. Ennek érdekében az alábbi programokat hozták létre többek között: ingyenes orvosi tanácsadások, ingyenes dietetikai tanácsadások.

Szűrőprogramok lesznek két szűrőkamionnal: Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020, és az Egészség egy életen át Alapítvány egészségügyi szűrővizsgálata. Előadások ? csak kiemelve néhányat a sokból: Mitől bio a bio? Egészséges fogyókúra és a betegségek megelőzése a hagyományos kínai orvoslás holisztikus módszereivel, túlsúlyos lelki problémák, baktériumok is felelősek lehetnek a hasi zsírpárnákért, salaktalanítás fontossága, stb.

Sport, fittnes, tánc jóga bemutatók, látványkonyhában diétás ételek elkészítésének bemutatója, megtanítása az érdeklődők számár, a bio utcában megismerheti a különböző egészséges élelmiszereket, illetve felvilágosítást kaphat ezek kedvező élettani hatásairól. Megismerheti a legújabb fejlesztésű zsírbontó testkezeléseket, amelyek segítségével egyes testtájakról is nagy hatékonysággal szabadulhatunk meg fölös kilóinktól, konzultálhat plasztikai sebészekkel, esztétikai szalonokkal.

Természetesen az egészségügyi célokon túl a jó közérzethez elengedhetetlen külső megjelenés témakörét érintő tematikát is igyekeztünk a legteljesebben lefedni. Ennek érdekében az eseményen jelen lesznek különböző szépségápolási, esztétikai kezelések, stílus tanácsadók, divatbemutatók egyszóval minden, ami ahhoz kell, hogy kihozhassuk magunkból a legtöbbet! A rendezvény fővédnöke: Dr Bedros J. Róbert Ph.D, a MOMOT elnöke. Szakmai Partnerek: Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság és Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Sajnos egyre több félkész, késztermék vagy gyorséttermi étel kerül az asztalunkra, amelyeknek fogyasztása hosszútávon áttételesen komoly megbetegedéseket okozhatnak (magas koleszterinszint, diabétesz, stb.). Ugyanakkor mai rohanó világunkban nagyon kevés idő jut az otthoni főzőcskézésre. Szoó Judit a három gyermekes anyuka 25 és fél kg-ot fogyott miután belátta, a koplalásnak és a drasztikus fogyókúráknak sok értelme nincs, az életmódváltásban rejlik a titok nyitja. Mivel Judit nem tudott azonosulni a hagyományos ízek nélküli léttel, kísérletezni kezdett. Így születtek meg a kilófaló receptek, melyekkel fogyókúrázók, súlytartók, cukorbetegségben szenvedők és mindenki, aki egészségesebben szeretne élni, lehet úgy, ahogyan annak idején az anyukák és a nagymamák konyhájában tette!

A Slimexpohoz kötődően Szoó Judit (az egészséges, kalóriaszegény ?kilófaló? ételek specialistája) tartott kóstolással egybekötött sajtó-nyilvános bemutatót a Slimexpo ? Fogyókúra, Szépség, Egészség Fesztivál kapcsán, amelyet részvételével megtisztelt Geszler Dorottya média szereplő, aerobic edző, elhivatott vegetáriánus, az egészséges életmód elkötelezettje. Megtekinthettük a Kilófaló könyvek három példányát, melyeket Solymosy Zsuzsanna és a Timp Kiadó csapata a következőképpen mutatta be: Szoó Judit és a Kilófaló ?mottó: Enni Jó!? Szoó Judit első könyve egy éve került a könyvesboltok polcaira.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Judit kóstolva fogyott | ZETApress

Szóljon hozzá!