ZETApress

hírportál

Művészetek a Szalonban

Művészet ? Szórakoztatás ? Élmény mesterfokon! Londonban, Rómában, Amszterdamban, de talán leginkább Párizsban is lehetne, Budapest egyik legújabb gyöngyszeme, egy különleges és exkluzív, művészeti ? társasági Szalon, a Kárászy Szalon.

A szalon eredetileg Kárászy Szilvia zongoraművész stúdiójának ? szalonirodájának, valamint a közeli barátok és családtagok vendéglátására szolgáló party-helyszínnek készült, aztán szárnyra kaptak a hírek, és egyre többen szerettek volna részeseivé válni az egyedi hangulatú programoknak, eseményeknek. Ünnepélyes megnyitója 2008. október 15-én este 6-kor volt Peter Sorel fotóművész kiállításával. A szalont és a 2008. december 3-ig látható kiállítást Koltai Lajos operatőr, Réz András esztéta és Bakáts Tibor Settenkedő nyitotta meg.

A 2010-ben Gundel művészeti díjjal kitűntetett Szalon és tulajdonosa, Kárászy Szilvia, különleges élményeket és lehetőségeket kínálva várja igényes vendégeit. A szalon, Budapest egyik legszebb részén, a Szent István park Pozsonyi út sarkán található. Az érdeklődőket egy Yamaha hangversenyzongora, kiállítótér, Szalon-auditórium, és gyönyörű panoráma várja. Fotóink Erhardt Károly felvételei.

Koncertek, kiállítások, irodalmi, színházi, ismeretterjesztő előadások, design és ékszerbemutatók, valamint egyéb estjeink mellett rendkívül nagy érdeklődésnek örvendenek összművészeti lakomáink. Farsang idején, immáron hagyomány a Kárászy Szalonban megrendezett A Művészetek Élvezete, avagy az Élvezetek Művészete című vernissage estély, melyről később számolunk be.

Tavaly De Sade márki tematikája, idén pedig az Éden erotikája adta meg az est felhangját. Az ÉDENI FARSANGI ESTÉLY keretén belül nyílt meg VEREBICS KATALIN festőművész & STÖSSEL NÁNDA szobrászművész kiállítása, mely előzetes bejelentkezés után április 8-ig tekinthető meg a Kárászy Szalonban. A kiállítást Szabó Noémi művészettörténész nyitotta meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Farsang Szilviánál | ZETApress

Szóljon hozzá!