ZETApress

hírportál

Hajók vitrinben és falon

Díjnyertes makettek, köztük XVI. századi vitorlás hajók, vagy a világ valaha épített legnagyobb csatahajójának hihetetlenül részletes makettje, számos repülő, autó és más jármű látható mától a délelőtt megnyitott III. Makettező gála című kiállításon, a Városligetben.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban a makettezők hétvégenként bemutatót is tartanak. A 250 makett és dioráma olyan amatőrök munkái, amelyek különböző nemzetközi és hazai versenyeken helyezéseket értek el. A kiállításon a látogatók megismerhetik azt a munkafolyamatot, amellyel a boltban kapható modellek továbbfejlesztésével egyedi alkotások készülnek.

A III. Makettező gálán nem csak a vitrinben, hanem a falakon is láthatunk járműveket. Bánfalvy Ákos festőművész kiállításán a művész járműveket ábrázoló festményeit állítja ki, amelyek közül többet kifejezetten a III. Makettező gálára festett. A kiállítás nyitva tartása alatt hétvégenként a modellezők modellépítési bemutatót tartanak, illetve február 5-én, jövő szombaton a festőművész is a múzeumban festi meg legújabb alkotását.

1 hozzászólás

  1. Már csak március 5-én szombatig látogatható a III. Makettező gála című kiállítás a Közlekedési Múzeumban! A tárlaton díjnyertes makettek, köztük XVI. századi vitorlás hajók, vagy a világ valaha épített legnagyobb csatahajójának hihetetlenül részletes makettje, számos repülő, autó és más jármű látható. A makettezők a kiállítás nyitva tartása alatt minden hétvégén makettező bemutatókat tartottak, az utolsóra most szombaton, március 5-én várják az érdeklődőket.

    A 250 makett és dioráma olyan amatőr makettezők munkája, amelyek különböző nemzetközi és hazai versenyeken helyezéseket értek el. A kiállításon a látogatók megismerhetik azt a munkafolyamatot, amellyel a boltban kapható modellek továbbfejlesztésével egyedi alkotások készülnek. A III. Makettező gála kísérőtárlata Bánfalvy Ákos festőművész kiállítása, ahol a művész járműveket, ábrázoló festményei tekinthetők meg. A festmények közül többet kifejezetten a III. Makettező Gálára festett a művész. A kiállítás helye: MMKM Közlekedései Múzeum, Budapest XIV. Városligeti körút 11.