ZETApress

hírportál

Minden, ami kert

Dísznövény 2008. Szakkiállítás és Vásár lesz a Budapesti Corvinus Egyetem Villányi úti Budai Arborétumában április 18-tól 20-ig. Két- és félmillió virág, hetvenezer négyzetméter terület és 300 kiállító várható három hét múlva, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

Idén a fenti sarokszámok jellemzik a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusán április 18-a és 20-a között, immár 21. alkalommal megrendezésre kerülő Dísznövény 2008. Szakkiállítást és Vásárt. A péntektől vasárnapig tartó, a legnagyobb felületen zajló hazai kertészeti seregszemle a korábbi években is az egyik legnépszerűbb szakmai programja volt hazánknak, amelyet nemcsak a kiállítók, hanem az érdeklődő látogatók nagy száma egyaránt bizonyít. Ez évben a kiállítás friss arculattal, nagyszabású reklámkampánnyal és új kiállítói tematikával jelentkezik.

A Budai Arborétum virágzó, héthektáros parkjában Magyarország teljes kertészeti- és dísznövény kínálata felvonul: faiskoláktól a kerttervezőkön át a virágárusokig, a kertészetektől a virágimportőrökön át a kerti kiegészítőkig minden megtalálható egy helyen a három nap alatt. Újdonságként biotermékek és reform-élelmiszerek, szőlészeti-borászati bemutató, geotermikus energiafelhasználási alternatívák, valamint exkluzív kerti-bútor kínálat várja az idelátogatót a számtalan kiegészítő program mellett.

Mesterségek utcája, orchidea kiállítás, virágkötészet, szaktanácsadás, növénymegőrző, játszóház és gyermek-rajziskola, a Reneszánsz Év jegyében pedig festménykiállítás várja a látogatókat. Tegyen egy kellemes, egyúttal hasznos sétát Ön is a Budai Arborétumban és valósítsa meg álmainak kertjét otthonában! Családoknak, diákoknak, nyugdíjasoknak kedvezmény!

A rendezvény fővédnöke: Kunczené Fellegi Katalin, az Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaság magyarországi képviselője. Védnökök: Molnár Gyula, Újbuda polgármestere, Dr. Illés Zoltán, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke és Dr. Manherz Károly, az OKM felsőoktatási szakállamtitkára. A rendezvény térképe és a kiállításon résztvevők listája Internetes oldalukon megtalálható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mégsem állt le minden az utakon

Szóljon hozzá!