ZETApress

hírportál

Profi Mini-stílus

A Mini coworking munkatér a gazdaságosság és stílus harmonikus ötvözete. 121 üveghal, aranyozott bordásfal és Liszt Ferenc mellszobor ping-pong asztallal. Csak néhány érdekes műalkotás azok közül, amelyek az újonnan megnyílt Mini irodát díszítik ? tudtuk meg Okolicsányi Mariustól.

A Király utca régi bérházában átfogalmazott munkaterület újabb bizonyítékként szolgál arra, hogy a honosító testvérpár által képviselt coworking irodaszemlélet nagy népszerűségnek örvend a fiatal szabadúszók körében. A Loffice Mini néven megnyílt legújabb közösségi iroda ugyanazt az igényes berendezési stílust és coworking munkaszemléletet képviseli, mint a hölgyek első zöld irodaháza. E munkaterület külön érdekessége, hogy egy belvárosi bérházból alakították át irodatérré, ahol lehetőség van elkülönített helyiségekben is dolgozni, amennyiben a munka jellege az átlagosnál nagyobb figyelmet igényel.

A coworking kifejezés az angol collaborate working szavak rövidítéséből származik, ami közösségi térben végzett munkát jelent. Lényege egy olyan közösség megteremtésében rejlik, melyben a tagok kapcsolatokkal, tanácsokkal, és kollektív problémamegoldással segíteni tudják egymás munkáját.

Az alapító testvérpár, Klementz Kata és Anna, külföldi tanulmányaik során ismerkedtek meg ezzel az újfajta szemléletmóddal, amelyet sikeresen ültettek át hazai kontextusba. Az általuk megalapított irodák gazdaságos munkaállomások és tárgyalók bérlését teszik lehetővé olyan emberek számára, akiknek csak meghatározott ideig van szükségük irodai szolgáltatásokra vagy önálló vállalkozóként költséghatékonyabb megoldást részesítenek előnyben a saját irodabérléssel szemben. Ennek a használatarányos rendszernek az alapját az képezi, hogy a bérlő csak a tényleges használati órák után fizet. A bérleti díj tartalmazza a rezsi költségtől kezdve a takarítás díján át az összes kiadást, a munkavégzéshez szükséges irodatechnikát és infrastruktúrát.

A Király utcában megnyílt új irodában is megjelenik a testvérpártól már megszokott környezettudatos szemlélet, ezért itt is kiemelt szerepet kap a rendelkezésre álló energiaforrások optimális hasznosítása. Ezt jól példázza a nagyobb irodaházban kialakított hűtési és fűtési rendszerük is, amely geotermikus energia felhasználásával működik. A fenntartható fejlődés jegyében kizárólag újrahasznosított anyagokból készült irodaszereket és bútorokat használnak, valamint a szemetet is szelektíven gyűjtik, amivel az ott dolgozókat is ösztönzik a környezettudatosabb életvitelre.

Az irodahelyiségek kényelme és jól felszereltsége mellett nagy szerepet kapnak még a különböző design elemek is, amelyek egytől egyig kortárs művészek munkáit dicsérik. Ezek által a dolgozókat egy különlegesen kellemes és stílusos munkahely fogadja nap, mint nap.

Szóljon hozzá!