ZETApress

hírportál

Árverés a gyermekekért

Világ és olimpiai bajnokok: ecsettel a gyermekekért. A Suzuki Ház ? Pagoda Galéria jótékonysági árverése lesz csütörtökön a Bethesda Gyermekkórház javára ? tudtuk meg a MOB délelőtti elnökválasztó közgyűlésén, a Hélia Hotelben.

A Suzuki Ház idén is megtartja immáron hagyományosnak mondható Jótékonysági árverését, melynek fővédnöke: Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paraolimpiai aranyérmes vívó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sport ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A Suzuki Ház Pagoda Galériájában várhatóan 30-40 kép kerül árverésre, mely alkotásokra november elsejétől interneten folyamatosan lehelt licitálni. A művek a november 25-én 18 órakor kezdődő nyilvános árverésen találnak gazdára. A jótékonysági akción összegyűlt pénzt a Suzuki Ház teljes egészében a Bethesda Gyermekkórház égési sérült osztálya részére ajánlja fel. Idén a jótékonysági árverés egy különleges képpel is bővül! Ezen rendezvényhez most számos élsportoló, olimpikon, neves sportszemélyiség kapcsolódik egy általuk közösen festett képpel.

Köztudott, hogy a Suzuki Ház támogatóként több ponton kapcsolódik a sporthoz, sportolókhoz: a Dunaferr férfi kézilabda csapatának gyémánt fokozatú támogatója; Sporttáborok a bajnokokkal támogatója; VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó támogatója; Pulai Imre (olimpiai bajnok kenus, téli olimpiára készülő magyar szánkóversenyző) támogatója; a Vasas jégkorong csapatának támogatója, s most a sportolók állnak a Suzuki Ház kezdeményezése mellé.

Csatlakozó sportolók és közéleti személyiségek: Besenyei Péter, Bóta Kinga, Csabai Edvin, Dzsudzsák Balázs, Gergely István, Hadfi Dániel, Kovács Ágnes, Kovács Katalin, Kozmann György, Kiss Tamás, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Máday Norbert, Mészáros Anett, Nagy Tímea, Pesuth Rita, Pulai Imre, Szabó Gabriella, Szabó Szilvia, Dr. Simicskó István, Szekeres Pál, Storcz Botond, Szilágyi Áron, Vajda Attila.

A közös kép első ecsetvonásai az október 14-i sajtótájékoztatón kerültek a vászonra Besenyei Péter, Csabai Edvin, Kozmann György, Gergely István, Pulai Imre, Szekeres Pál és Storcz Botond ecsetéről. Október 28-án olimpikonjaink ismét bebizonyították, hogy nem csak a sportban jók, hanem a festészetben is. Kovács Ágnes, Pesuth Rita, Szilágyi Áron, valamint Kiss Tamás ecsetvonásaival gyarapodott a kép.

November 4-én az olimpikonok, sportolók által készített közös alkotás újabb ecsetvonásokkal gyarapodott! A nemes cél érdekében Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán is ecsetet ragadott. Így tett a Suzuki Ház vezérigazgatója, Együd Gábor is. A kép lassan, de biztosan kezdi elnyerni végső állapotát. A lányok még vázlatot is készítettek a minél tökéletesebb végeredmény érdekében.

November 11-én újabb hírességek, sportolók ragadtak ecsetet, hogy hozzájáruljanak a kép további szépüléséhez. Mészáros Anett, Bóta Kinga, Szabó Szilvia, Máday Norbert, Hadfi Dániel és Dr. Simicskó István szépítette ecsetvonásaival tovább a képet. A nap különlegessége volt, hogy Dr. Simicskó István és Máday Norbert rögtönzött kung-fu bemutatót tartott a Suzuki Ház és a sajtó munkatársainak.

Az alkotás hamarosan elnyeri végső állapotát, hiszen november 14-én Dzsudzsák Balázs és Vajda Attila is hozzájárult a mű tökéletesítéséhez. Mindezt a BNV-n megrendezett Terepróna 2010 kiállításon, ahol a Suzuki Ház is kiállította két legnagyobb autóját. A Suzuki Grand Vitara és a Suzuki XL7 is nagy népszerűségnek örvendett, de a legtöbb látogatót a két sportoló és a készülő festmény vonzotta a Suzuki Ház kiállítói standjára. Több százan voltak kíváncsiak az utolsó ecsetvonásokra.

Vívóbajnok után tornászbajnok

A mai közgyűlésen Nagy Tímea tőrvívó olimpiai bajnok is ecsetet ragadott, mielőtt szavazott. A 170 fős MOB 147 jelenlévő tagja egyhangú nyílt szavazással Schmitt Pál eddigi elnököt tiszteletbeli elnökké választotta, míg helyére titkos szavazással 141 IGEN, 3 NEM és 3 ÉRVÉNYTELEN szavazattal az eddigi alelnököt, Borkai Zsolt tornász olimpiai bajnokot ? Győr polgármesterét és Fideszes országgyűlési képviselőjét ? választotta 2012-ig a MOB elnökévé. Borkai helyére csak jövőre választanak új alelnököt.

Schmitt Pál 1989. június 17-én, egy nappal Nagy Imre és mártírtársai újratemetése után lett 47 évesen a MOB első demokratikusan választott elnöke. Korábban a mindenkori sportminiszter ? utoljára Deák Gábor 1987-89-ben ? töltötte be ezt a pozíciót. A ma megválasztott új elnök 45 esztendős. Majdnem annyi, mint elődje volt 21 évvel ezelőtt.

Szóljon hozzá!