ZETApress

hírportál

Újabb Kép a falon

A 2008 nyarán útjára indult festőművészeti honlap alkotói idén júliusban léptek először együtt a nagyérdemű elé, amikor közös kiállításon 10 festőművész mutatta be alkotásait és képviselte a többezres közösséget.

A Kertész29 Galériában rendezett kiállítás megnyitóját hatalmas érdeklődés övezte és több mint másfélszáz vendég jelent meg és nem túlzás azt állítani, hogy az utcán állt a tömeg. Mind a nagyközönség, mind a média érdeklődése, valamint a honlapon közösséget alkotó művészek igénye egyértelműsítette a szervezőkben, hogy a folytatás nem maradhat el.

Az első kiállításon festőművészként is résztvevő Fülöp Miklós, ezúttal csak a szervezői feladatokat látja el: ? Várakozásainkon felüli volt az érdeklődés, ami az első kiállítást övezte, pedig volt néhány sokat próbált festőművész is köztünk. Igazából gondolkodni sem kellett a dolgon, egyértelmű volt, hogy tovább ütjük a vasat, hiszen olyan ritka manapság, hogy kortárs művészek sikeréről számolhatunk be. Az elképzeléseink szerint fél évenkénti, őszi-tavaszi ciklusban rendeznénk meg az immáron sorozattá bővülő Kép a falon kiállítást ? mondta az ötletgazda.

Az elhatározást tett követte, már csak a kiállító csapat összeválogatása volt hátra, akik a honlapon megtalálható több mint 900 művész közül kerültek ki. Természetesen, cél volt, hogy kiváló művészek, változatos munkái kerüljenek a falakra. Októberben a Kép a falon második kiállításán az alábbi alkotók festményeit tekinthetik meg az érdeklődők: Belánszky-Demkó Beáta, Boros Andrea, Csorba Anikó, Kósa Csaba, Nagy Lajos, Nimcsevity Anna, Papp Norbert, Suhaj Zoltán, Szigeti Márta és Zerényi László.

A kiállításnak ezúttal is a Kertész29 Galéria ad otthon, hiszen a galéria vezetői és a kiállítás szervezői is hosszú távú együttműködést terveznek. A működőképes koncepció minden szereplő ? a kiállító művészek, a galéria és a weboldal ? előnyére válik, de persze a legnagyobb nyertesek azok lesznek, akik élőben is megtekintik a nem mindennapi kiállítást. A Kép a falon kiállítás-sorozat őszi tárlatát október 2-án, szombaton este 6-kor Herczeg Zoltán divattervező nyitja meg. A kiállítás október 16-ig tekinthető meg a Kertész utca 29-ben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Képek a Kertész29 falain | ZETApress

Szóljon hozzá!