ZETApress

hírportál

PsychArt 24 a Vistában

Élet vonalak, töréspontok. 24 órán keresztül alkotnak együtt hivatásos és amatőr művészek, valamint pszichiátriai betegségekben érintett alkotók szeptember 3-án és 4-én, péntek-szombaton ? tudtuk meg Nagy Ákostól.

A Lilly Hungária Kft. támogatásával, és a Budapest Art Brut (BAB) Galéria alkotóközösségének és munkatársainak közreműködésével életre hívott művészeti maraton célja, hogy a közös alkotáson keresztül minden résztvevő megrajzolhassa az ?élet vonalait?, képben, rajzban fogalmazza meg, hogyan látja az emberi psziché és a lélek rejtelmeit.

Ma már világszerte ismertek és elismertek a pszichiátriai betegségben szenvedő művészek alkotásai. Egyedi, érdekes és értékes módon mutatják be a körülöttük lévő világot, öntik formába a gondolataikat. Az Art Brut irányzat célja, hogy a nagyközönséggel megismertesse ezeket az alkotásokat, lehetővé tegye a pszichiátriai betegségekben érintettek értékeinek, látásmódjának megosztását, megszűntesse a pszichiátriai betegek sajnálatos módon gyakran tapasztalt társadalmi megbélyegzését.

Művészeti maraton a pszichiátriai betegekért

A PyschArt 24 olyan rendhagyó, Magyarországon eddig példa nélküli kezdeményezés, amely egy adott témában közös alkotásra hívja a pszichiátriai beteg és a betegségben nem érintett hivatásos és amatőr művészeket, azért hogy megmutathassák: a művészet kifejező ereje, közös nyelve, értékteremtő képessége teljes mértékben független helyzettől és egészségi állapottól.

Szeptember 3-a, 12 órától szeptember 4-e 12 óráig közös alkotóműhellyé változik a Paulay Ede utcai Vista Rendezvényház, ahová minden alkotni szándékozót és érdeklődőt várnak a szervezők. Az alkotásokhoz szükséges valamennyi feltételt (festő eszközök, állvány, frissítők stb.) a szervezők biztosítanak. Az esemény során 50 festőállvány áll a résztvevők rendelkezésére, akik idekattintva jelentkezhetnek szeptember elsején délig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Maraton a Vistában | ZETApress

Szóljon hozzá!